Hoe hoog conflictueuze dynamieken doorbreken in bemiddeling?

Start op 13.09.2024

Onderwijs en pedagogie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GA113-hoog-conflictueuze-dynamieken Nederlands
Tags: Bemiddeling

Beschrijving

- Met specifieke aandacht voor familiale context

Meningsverschillen en conflicten tijdens bemiddeling kunnen intens en hoog conflictueus aanvoelen. Om deze dynamieken effectief te keren, is het cruciaal om te begrijpen wat er onderliggend echt speelt. Onze nascholing biedt je de tools om door de bril van het emergentiemodel te kijken en de essentie van conflicten te doorgronden.

Tijdens deze eendaagse vorming leer je:

  • Waarom systemen kapot gaan en hoe je als bemiddelaar kunt helpen om deze systemen hun bestaansreden terug te geven.
  • Wat de essentie van een systeem is en waarom conflicten ontstaan.
  • Welke interventies je kunt doen om conflicten te stoppen en tot constructieve oplossingen te komen.

We richten ons specifiek op dynamieken binnen de familiale context. Met een sterke theoretische basis, oefenen we interventies die helpen om de onderliggende dynamiek te benoemen en zichtbaar te maken. Vaak zijn mensen blind voor deze dynamieken en blijven ze ruziën over de inhoud, zonder een helikopterperspectief te hebben.

Als mensen inzicht krijgen in de onderliggende dynamiek waarin ze vastlopen, kan er een ander, constructiever gesprek ontstaan. Als bemiddelaar help je hen woorden te geven aan hun blokkades, waardoor het makkelijker wordt om te zoeken naar wederzijdse oplossingen en elk individu weer grip krijgt op wat hij of zij echt wil realiseren.

Programma

De nascholing combineert theorie met praktische oefeningen. We starten met een theoretische onderbouw en passen vervolgens de verschillende stappen systematisch toe om de onderliggende dynamieken te onthullen en te veranderen.

Wil je je vaardigheden als bemiddelaar verbeteren en leren hoe je hoog conflictueuze situaties kunt omkeren?
Schrijf je dan nu in voor deze waardevolle nascholing en draag bij aan het vinden van constructieve oplossingen binnen familiale contexten.

Opmerkingen

  • Voor deze studiedag werden erkenningen/tussenkomst aangevraagd bij de Orde van Vlaamse Balies (OVB) en de Federale Bemiddelingscommissie (FBC).

Cursusnummer:
GA113-hoog-conflictueuze-dynamieken
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Onderwijs en pedagogie, Psychologie, Recht
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
13.09.2024
Lesgevers:
Franky De Meyer
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.