GR-06: Melk- en colostrumvervangers en elektrolyten

Start op 03.12.2021

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GR-06 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Herkauwers

Beschrijving

Steeds vaker word je als dierenarts in het kader van de jongvee-opfok advies gevraagd omtrent melk- en colostrumvervangers. Is er eigenlijk een groot verschil tussen de verschillende producten die tegenwoordig beschikbaar zijn? Indien wel, waar moeten we op letten om het beste advies aan onze klanten te geven? Ook voor wat betreft elektrolyten samenstelling zijn er tegenwoordig heel wat producten op de markt. Op welke basis kan je best een keuze maken? Is deze keuze op maat van de individuele patiënt?

Programma

14u00-14u45: Melkvervangers en melkpoeders: waarop letten in het kader van de gezondheid en groei van kalveren (Nukamel – Stephen Van Den Meersch, Niels Groot Nibbelink)

14u45-15u45: Colstrumvervangers + additieven: wat is er zoal op de markt en wat is het belang ervan? (Da. Ilke Van Hese)

15u45-16u15: Pauze

16u15-17u15: Waarop te letten bij het inzetten van elektrolytoplossingen? (Prof Bart Pardon)

17u15-17u30: vragen en discussie

Cursusnummer:
GR-06
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
03.12.2021
Lesgevers:
Van Hese Ilke
Bart Pardon
Van Den Meersch Stephen
Groot Nibbelink Niels
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.