GR-05: Op afstand verdoven van (wilde) dieren

Start op 26.11.2021

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GR-05 Nederlands
Tags: Herkauwers

Beschrijving

Af en toe word je als practicus gevraagd voor het verdoven van een uitgebroken hert, een op hol geslagen paard of een agressief rund. In deze lesnamiddag zullen de verschillende vormen van tele-immobilisatie aan bod komen.

In het eerste deel van deze namiddag zal er een theoretische uiteenzetting zijn over de te gebruiken producten, over de toepassing van tele-immobilisatie bij wilde dieren en over het gebruik ervan bij herten.

In deel 2 zullen we de theorie in praktijk gaan toepassen. Door middel van enkele demonstraties worden de verschillende systemen voorgesteld en kan er nadien door elke deelnemer geoefend worden op targets. Hierbij komt ook de effectieve anesthesie en behandeling van de patiënt die reeds geïmmobiliseerd is aan bod. Elke deelnemer die reeds in het bezit is van een verdovingsgeweer/prikstok wordt gevraagd deze mee te brengen zodat er onder deskundige begeleiding geoefend kan worden met eigen materiaal.

Opmerkingen

DEZE LES GAAT DOOR IN PAIRI DAIZA

AFSPREKEN OP DE PARKING ZELF

MAX 12 DEELNEMERS

Cursusnummer:
GR-05
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
26.11.2021
Lesgevers:
Bouts Tim
van Zijll Langhout
Audenaerde Paul
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.