GP-10: Urogenitale chirurgie bij het mannelijke paard

Start op 29.03.2023

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GP-10 Nederlands
Tags: Paard

Beschrijving

In deze opleiding passeren de verschillende urogenitale aandoeningen bij de hengst en ruin de revue. De focus zal voornamelijk liggen op de diagnose en behandeling van courante aandoeningen van het mannelijke urogenitale stelsel, zoals complicaties na castratie, cryptorchidie, paraphimosis, blaasstenen, tumoren van de penis en inguinale hernia, maar ook meer gespecialiseerde behandelingen, zoals het laparoscopisch sluiten van de liesringen, komen aan bod. Er komen verschillende sprekers aan het woord en de lezingen worden ruim ondersteund door beeldmateriaal.

Cursusnummer:
GP-10
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
29.03.2023
Lesgevers:
Martens Ann
Haspeslagh Maarten
Govaere Jan
Wilderjans Hans
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.