GP-08: Hoe krijgen we een gezond veulen met geassisteerde voortplantingstechnieken?

Start op 01.03.2023

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GP-08 Nederlands
Tags: Paard

Beschrijving

Bij de mens weten we steeds meer over het grote belang van de eerste 1000 levensdagen, de periode van de conceptie tot de tweede verjaardag. Stress tijdens de zwangerschap kan een impact hebben op de gezondheid van het kind. Maar hoe zit dit bij het paard? Wat is het effect van geassisteerde voortplantingstechnieken? Kan de keuze van een draagmerrie de sportcarrière van het veulen beïnvloeden? Is een ICSI-veulen even gezond als een veulen na KI? Wat is het verschil tussen epigenetica en genetica? Al deze vragen komen aan bod tijdens deze opleiding.

Cursusnummer:
GP-08
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
01.03.2023
Lesgevers:
Govaere Jan
Smits Katrien
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.