GP-08 bis: GEANNULEERD: Haal het maximum uit uw toestel: echografie van pezen en ligamentaire structuren ter hoogte van pijp en koot.

Start op 04.05.2022

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GP-08 bis Nederlands
Tags: Paard

Beschrijving

Letsels van pezen en ligamenten zijn courant bij sportpaarden. Echografie is aangewezen om de grootte en uitgebreidheid van dergelijke letsels te evalueren en om vervolgens een aangepaste behandeling voor te stellen. Verder heeft echografie een rol in de opvolging van de heling en het sturen van de revalidatie.

Tijdens het theoretisch gedeelte van deze les zal eerst kort de normale echografische anatomie van de pezen en ligamenten ter hoogte van de pijp en de kootholte worden besproken om daarna aan te vullen met voorbeelden van verschillende echografische afwijkingen van deze structuren en artefacten. Op technisch vlak wordt onder andere ingegaan op de meerwaarde van off-incidence scannen, in flexie scannen, gebruik van Doppler voor evaluatie van vascularisatie, etc.

Tijdens het praktisch gedeelte van deze les krijgen de deelnemers uitgebreid de mogelijkheid om zelf te scannen. Wie dit wenst kan bovendien zijn eigen toestel hiervoor gebruiken.

Wegens groot succes is dit een herhaling van de les GP-08 die doorging op 28 januari 2022

Cursusnummer:
GP-08 bis
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
04.05.2022
Lesgevers:
Vanderperren Katrien
Raes Els
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.