GP-06: Haal het maximum uit uw echotoestel: echografie van de knie van het paard (practicum)

Start op 25.01.2023

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GP-06 Nederlands
Tags: Paard

Beschrijving

Echografie van de knie van het paard wordt het meest gebruikt voor de evaluatie van de intra-articulaire structuren zoals de menisci en heeft een hoge gevoeligheid en specificiteit in de diagnose van meniscus letsels. Eveneens kan echografie gebruikt worden voor de evaluatie van de patellaligamenten, collateraalbanden, meniscotibiale ligamenten, kraakbeenlestels, periarticulaire nieuwbeenvorming. Tijdens het eerste theoretisch gedeelte leert u een compleet en systematisch echografisch onderzoek van de knie uit te voeren, en normale van pathologische structuren te onderscheiden.

Tijdens het praktisch gedeelte van deze les krijgen de deelnemers uitgebreid de mogelijkheid om zelf te scannen. Wie dit wenst kan bovendien zijn eigen toestel hiervoor gebruiken.

Cursusnummer:
GP-06
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
25.01.2023
Lesgevers:
Raes Els
Vanderperren Katrien
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.