GP-05 Hoe haal je resultaat uit je periodontitis behandeling? – practicum

Start op 17.04.2024

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GP-05 Nederlands
Tags: Paard

Beschrijving

Een periodontitis problematiek wordt heel vaak aangetroffen naarmate paarden ouder worden maar ook bij jonge paarden die nog een melkgebit hebben wordt het wel eens gezien. Periodontitis kenmerkt zich door een enorme variatie zowel qua ernst van de pathologie als qua impact die het heeft op het kauwgedrag van het paard. Behandelen levert echter niet altijd een snel en gewenste resultaat op. Het lijkt soms te vaak op ‘dweilen met de kraan open’ tot grote frustratie van zowel dierenarts als eigenaar. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om deze pathologie een halt toe te roepen.

Tijdens deze praktische namiddag leert u de ziekte naar waarde te schatten. U maakt kennis met de verschillende opties qua behandeling die u meteen kan oefenen op kadavers. Na afloop keert u terug naar uw praktijk met een heldere visie hoe periodontitis bij uw patiënten aan te pakken, van diagnostiek over behandeling tot opvolging.

Cursusnummer:
GP-05
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
17.04.2024
Lesgevers:
Vlaminck Lieven
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.