GP-05: Haal het maximum uit uw echotoestel: echografie van de tarsus van het paard (practicum)

Start op 14.12.2022

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GP-05 Nederlands
Tags: Paard

Beschrijving

Echografie van de tarsus van het paard biedt waardevolle informatie om de weke delen en botletsels in beeld te brengen en te karakteriseren. Echografie is waardevol bij de evaluatie van de collateraalbanden, oppervlakkige buigpees, diepe buigpees, extensorpezen, gastrocnemius pees en peroneus tertius. Echografie is eveneens nuttig voor de evaluatie van de omgevende peesschedes en gewrichten en om een eventuele betrokkenheid van synoviale structuren aan te tonen bij sepsis. Tijdens het eerste theoretisch gedeelte leert u een compleet en systematisch echografisch onderzoek van de tarsus uit te voeren, en normale van pathologische anatomische structuren te onderscheiden.

Tijdens het praktisch gedeelte van deze les krijgen de deelnemers uitgebreid de mogelijkheid om zelf te scannen. Wie dit wenst kan bovendien zijn eigen toestel hiervoor gebruiken.

Programma

Theorie: 13u30-14u30

Praktisch: 15-17u

Cursusnummer:
GP-05
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
14.12.2022
Lesgevers:
Raes Els
Vanderperren Katrien
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.