GP-03: Belang van hartruis en aritmieën bij het paard : gebruik van elektronische stethoscoop en ECG op smartphone (praktisch)

Start op 09.11.2022

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GP-03 Nederlands
Tags: Paard

Beschrijving

We worden regelmatig geconfronteerd met een paard dat een hartruis heeft of een aritmie heeft. Het is vaak moeilijk om uit te maken wat de oorzaak van het geruis of de aritmie is.

Tijdens deze praktische sessie wordt geleerd om te ausculteren met een elektronische stethoscoop. Aan de hand van casusbesprekingen (inclusief geluiden) wordt aangeleerd hoe je hartruisen gemakkelijk kan herkennen en indelen zodat je weet om welk probleem het gaat en of het geruis fysiologisch of pathologisch is.

Daarnaast wordt geleerd hoe je Alivecor ECG moet gebruiken bij paarden (breng zeker je smartphone mee). Aan de hand van casusbesprekingen wordt aangeleerd hoe je de ECGs gemakkelijk kan interpreteren en het belang van ritmestoornissen kan inschatten.

Cursusnummer:
GP-03
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
09.11.2022
Lesgevers:
van Loon Gunther
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.