F-03: Belangrijke biologische en chemische gevaren gelinkt met vis, schaal en schelpdieren

Start op 10.02.2022

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° F-03 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Veterinaire Volksgezondheid

Beschrijving

In het gedeelte van Prof. Frank Devlieghere worden de belangrijkste bacteriële (Vibrio parahaemolyticus, Clostridium botulinum, Listeria monocytogenes en virale (norovirus, hepatitis A) gevaren gelinkt met vis, schaal en schelpdieren besproken evenals de chemische gevaren (natuurlijke toxines en omgevingsgerelateerde chemische gevaren). In het gedeelte van Prof. Gabriël worden een aantal belangrijke vis-overgedragen parasitaire zoönosen besproken (Anisakidae, Diphylobothrium, vis overgedragen trematoden), met nadruk op de meest recente onderzoeksresultaten rond Anisakidae.

Programma

14h-15h10: Prof. Devlieghere: belangrijkste bacteriële, virale en chemische gevaren gelinkt met vis, schaal en schelpdieren

15h30-17h00: Prof. Gabriël: Belangrijke parasitaire biologische gevaren

Opmerkingen

Voor deelnemers die werknemer zijn van Paritair Comité 118 of 220 kan er een tussenkomst verkregen worden van 70 € per halve dag opleiding via het opleidingsfonds van de voedingssector.
Dit wordt automatisch voor u geregeld.

De link naar de livestream en on demand video vindt u in uw dashboard, op de homepage onder 'mijn profiel'.

Cursusnummer:
F-03
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
10.02.2022
Lesgevers:
Devlieghere Frank
Gabriël Sarah
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.