Geneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000098 Nederlands
Tags: Geneeskunde , Verpleegkunde en vroedkunde , Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie , Biomedische wetenschappen

Beschrijving

Deze cursus brengt je de basisbeginselen bij voor het afnemen en interpreteren van een elektrocardiogram. Het gaat om een kortlopende opleiding met zelfstudie (lesopnames) en een on campus boostersessie (herhaling theorie + praktijkoefeningen). De cursus eindigt met een schriftelijk examen. Wanneer je hiervoor slaagt ontvang je een getuigschrift. Dit getuigschrift is ook nodig om de nodige RIZIV-code als arts te kunnen toepassen.

Deze inhoud maakt sinds enkele jaren deel uit van de Master in de Geneeskunde (vak Verdiepend Klinisch Redeneren). Artsen uit het werkveld die deze inhoud niet gekregen hebben of hiervoor niet slaagden kunnen via deze weg een getuigschrift behalen.


Alles over de toelatingsvoorwaarden vind je onderaan deze pagina.

Programma

De 8 lesvideo's en 11 PowerPointpresentaties kunnen op eigen tempo gevolgd worden via het leerplatform Ufora. Je krijgt toegang tot dit platform na inschrijving.

Daarnaast is er:

  • 1 online lesmoment van 1,5u (datum in voorjaar 2025, nog te bepalen).
  • 1 fysieke boostersessie (2u) met praktijkoefeningen on campus (Campus UZ Gent) op een dag in mei of juni 2025.
  • Het schriftelijk examen in juni 2025 (datum nog te bepalen) op Campus UZ Gent.

Opmerkingen

Inschrijvingen zijn mogelijk van zodra de startdatum bepaald is. Dit zal in najaar 2024 zijn.

Toch interesse? Stuur dan een e-mail naar ghall@ugent.be en we noteren jouw naam. Wanneer de volgende editie bekend is, dan word je hiervan op de hoogte gebracht.

Cursusnummer:
DLLL000098
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Geneeskunde, Kinesitherapie, Verpleegkunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
21.04.2025
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.