Basis chirurgie bij reptielen met practicum

Start op 29.06.2020

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° K-29 Nederlands
Tags: Kleine huisdieren

Beschrijving

Reptielen worden meer en meer aangeboden in de praktijk. Het aantal diagnostische en therapeutische mogelijkheden neemt ook voor deze bijzondere diersoorten steeds toe. Verschillende aandoeningen die bij reptielen voorkomen vragen chirurgische interventie. In een eerste deel van deze cursus worden de basisprincipes van chirurgische ingrepen bij reptielen besproken. Tijdens het middagprogramma worden verschillende ingrepen (coeliotomie, sterilisatie, staartamputatie, plaatsen beurshechting, plaatsen slokdarmsonde, plastronectomie) onder begeleiding geoefend op kadavers van schildpadden, slangen en hagedissen. Een aanrader voor iedere dierenarts die ook wel eens een reptiel in de praktijk ziet!

Indien mogelijk hadden we graag aan de deelnemers gevraagd om zelf kadavers, beschermende kledij en een basis chirurgieset mee te brengen.

Programma

10u30-12u00: Chirurgische ingrepen bij reptielen: basisprincipes
12u00-13u00: Lunchpauze
13u00-17u00: Practicum

Opmerkingen

Maximum 14 deelnemers

Inschrijving ter plaatse niet mogelijk

Cursusnummer:
K-29
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2019 - 2020
Startdatum:
29.06.2020
Lesgevers:
Frederik Pille
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.