07.02.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 2223-aansprakelijkheid-onzorgvuldigheid Nederlands Online beschikbaar
Tags: Rechtsdomeinen

Beschrijving

Twee recente doctores lichten hun doctoraatsonderzoek toe.

Dr. Jochen Tanghe ontleedt de bestaande doctrine over het gebrek van een zaak zoals vereist voor de objectieve aansprakelijkheid van de bewaarder van een zaak, en falsifieert deze aan de hand van een uitvoerig rechtspraakonderzoek. Hij stelt vervolgens een alternatieve, descriptieve theorie over dit fenomeen voor die wel in staat blijkt de bestaande systematiek in de rechtspraak te verklaren.

Dr. Thomas Verheyen zal met u zijn belangrijkste inzichten delen over de algemene zorgvuldigheidsnorm, onder de titel “hoe algemeen is de zorgvuldigheidsnorm?”

Zowel het doctoraal proefschrift van Jochen Tanghe als het doctoraal proefschrift van Thomas Verheyen zijn uitgegeven bij Intersentia.

Programma

  • 19.00 uur Voorstelling van de twee sprekers door prof. dr. Marc Kruithof (hoofddocent vakgroep Metajuridica, Privaat- en Ondernemingsrecht, faculteit Recht en Criminologie UGent)
  • 19.05 uur Het gebrek van de zaak - dr. Jochen Tanghe (postdoctoraal medewerker faculteit Recht en Criminologie UGent)
  • 19.50 uur Q&A
  • 20.05 uur Hoe algemeen is de zorgvuldigheidsnorm? - dr. Thomas Verheyen (postdoctoraal medewerker faculteit Recht en Criminologie UGent)
  • 20.50 uur Q&A
  • 21.00 uur Einde

Doc-serie

Onder het label “Doc-serie” lichten recente doctores de voornaamste inzichten uit hun proefschrift toe en staan daarbij in het bijzonder stil bij de aspecten die direct bruikbaar zijn voor de rechtspraktijk.

Opmerkingen

Schrijf u nu in en ontvang maar liefst 30% korting op de aankoop van de doctorale proefschriften van dr. Jochen Tanghe en dr. Thomas Verheyen, via de webshop van Intersentia.

Cursusnummer:
2223-aansprakelijkheid-onzorgvuldigheid
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht
Taal:
Nederlands
Startdatum:
07.02.2023
Lesgevers:
Jochen Tanghe
Thomas Verheyen
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Locatie

Auditorium E

Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.