19.06.’24

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° Nexus2023 Nederlands
Tags: Lezingen en Studiedagen

Beschrijving

Bent u het beu om op het einde van het productontwikkelingsproces geconfronteerd te worden met productie- en assemblageproblemen? Wilt u uw ontwerpen optimaliseren voor efficiënte en kosteneffectieve assemblage? Dan is onze komende workshop over DFAM (Design For Assembly Meaning) perfect voor u!

DFAM is een methodologie die zich richt op het ontwerpen van producten met assemblage in gedachten, waardoor snellere, eenvoudigere en goedkopere assemblage mogelijk wordt. Door implementatie van DFAM-principes kan u binnen uw bedrijf een win-win bekomen. Enerzijds kunt u de assemblagetijd aanzienlijk verkorten, de kwaliteit verbeteren en de totale productiekosten verlagen. Anderzijds vermijdt u frustratie en verwarring onder operatoren door de assemblage intuïtiever te maken en instructies te verminderen. De assemblage wordt ook meer geschikt voor niet-technisch geschoold personeel, tegenwoordig dikwijls een realiteit op de arbeidsmarkt.

Deze introductieworkshop behandelt de basisprincipes van DFAM, waaronder zowel het identificeren en categoriseren van assemblageproblemen, als het selecteren en het oplossen van deze problemen aan de hand van oplossingslenzen – en paden. U leert van industrie-experts die uitgebreide ervaring hebben met productontwerp en assemblage, en krijgt praktische kennis die u kunt toepassen op uw eigen projecten.

Doe mee aan deze intensieve en interactieve workshop en til uw productontwikkelingsproces naar een hoger niveau. Registreer op één van onze workshop dagen in Kortrijk, Gent en Antwerpen om uw plek veilig te stellen en de kennis op te doen die u nodig heeft om producten te ontwerpen die gemakkelijk te assembleren, kosteneffectief en van hoge kwaliteit zijn.

Programma

Ontvangst 15:00 - 15:15

Interactieve workshop 15:15 - 17:15

Netwerkmoment 17:15 - 18:00

Registreer hier: https://www.ugent.be/ea/design-nexus/nl/actueel/agenda/copy_of_workshop_dfam

Cursusnummer:
Nexus2023
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
(Bio-)ingenieurswetenschappen, Architectuur en ontwerp, Burgerlijk ingenieur, Industrieel ingenieur, Wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Contactpersoon:
design.nexus@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.