Van scène tot cinema. Grieks drama van antieke tragedie tot hedendaagse film

14.10.’21

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° LEZ007 Nederlands
Tags: Archeologie , Cultuur , Film , Geschiedenis , Taal en Literatuur , Theater

Beschrijving

Deze lezingenreeks wordt georganiseerd door het Griekenlandcentrum en spitst zich toe op theater in brede zin (antiek drama en hedendaagse nawerking, vroegmodern theater, en hedendaagse film).

Het Griekenlandcentrum is ontstaan in de schoot van verschillende vakgroepen/afdelingen waar Grieks een rol speelt. Het stelt zich tot doel de Griekse cultuur van de oudheid tot het heden te belichten in al haar aspecten en dit door middel van een zestal voordrachten per jaar, aangevuld met tentoonstellingen, muziekuitvoeringen en culturele uitstappen. Het centrum bouwt voort op de rijke traditie van onze universiteit en wil een brug slaan tussen de academische studie van de Griekse beschaving en de brede maatschappelijke interesse die hiervoor bestaat.

Programma

Overzicht van het programma 2021-2022:

  1. 14 oktober & 21 oktober 2021 - Griekenlandcentrum gaat naar Film Fest Gent: The Travelling Players (14/10, 19u45) en Landscape in the Mist (21/10, 18u45) (i.s.m. Film Fest Gent)
  2. 17 november 2021 - Kristoffel Demoen, (On)eigen(tijdse) beschouwingen over Griekse tragedies (i.s.m. NKV Oost-Vlaanderen)
  3. 15 december 2021 - Arthur Bot, De tragedie ‘Erofili’ van Yeoryos Chortatsis (± 1600): een bloedig hoogtepunt van het Kretenzische renaissancetheater
  4. februari 2022 - Khadija El Kharraz Alami, Nu ben ik Medea: theatervoorstelling & interview (i.s.m. NTGent)
  5. 23 maart 2022 - Roald Docter, Het theater van Thorikos (Zuidoost-Attika): meer dan een koilon, orchestra en 35 scherven
  6. 20 april 2022 - Julie Van Pelt, Niet applaudisseren, alstublieft. Over theatervrees en performance in de Byzantijnse periode
  7. 18 mei 2022 - Freddy Decreus, De Griekse tragedie tussen fictie en ideologie, tussen WIJ en ZIJ

De lezingen vinden plaats op woensdagavond om 20u00 in auditorium 1 Jan Broeckx (Blandijnberg 2, 9000 Gent), tenzij anders vermeld.

Opmerkingen

Voor elke lezing die je wil bijwonen, klik je op de knop "toevoegen aan mijn winkelmandje". Afrekenen doe je door rechts bovenaan op het winkelkarretje te klikken en de instructies te volgen. Duid bij het afrekenen aan welk tarief op jou van toepassing is:

  • standaardprijs: €5
  • studenten, scholieren en leden van het Griekenlandcentrum: gratis

De evenementen i.s.m. Film Fest Gent, NKV Oost-Vlaanderen en NTGent vormen een uitzondering. Voor alle praktische info over locatie, uur en inschrijven voor deze activiteiten, zie infra.

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.