Nieuwe mobiliteit: verzekering, wegcode, wegverkeerswet en rijbewijs

17.11.’22

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° Mobiliteit Nederlands Online beschikbaar
Tags: Rechtsdomeinen

Beschrijving

“Moet elke elektrische fiets of step verplicht verzekerd worden of niet? Zo ja, via de WAM of kan het ook via de familiale? En wat bij politiecontrole van een niet-verzekerde fiets via mijn werkgever? Mijn speedpedelec is ingeschreven op mijn managementvennootschap, wat nu? Krijg ik centen als ‘zwakke weggebruiker’ als ik aangereden word door een elektrische fiets/ step? Hoe zit de vork nu eigenlijk in de steel qua Wegcode, Wegverkeerswet en Rijbewijswetgeving?” Nieuwe vormen van mobiliteit roepen duidelijk heel wat vragen op! Vragen die mr. Stéphane Vereecken en politierechter Siegfried Stallaert graag voor u verhelderend beantwoorden op deze studieavond.

Programma

19.00 - 19.05 Verwelkoming

19.05 - 19.55 Verzekeringsrecht en nieuwe vormen, mr. Stéphane Vereecken

19.55 - 20.45 Technisch verkeersrecht, politierechter Siegfried Stallaert

20.45 - 21.00 Vragenronde met beide sprekers

Opmerkingen

Deze studieavond stond ingepland op 17/11/22, maar wordt omwille van ziekte uitgesteld naar een latere nog te bepalen datum. U kan zich hier niettemin al inschrijven, wij brengen iedereen zo gauw mogelijk op de hoogte van de nieuwe datum.

De kmo-portefeuille kan aangewend worden voor de betaling van het inschrijvingsgeld (ons accreditatienummer: DV.O103194).

Cursusnummer:
Mobiliteit
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht
Taal:
Nederlands
Startdatum:
17.11.2022
Lesgevers:
Stéphane Vereecken
Siegfried Stallaert
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Locatie

Auditorium F

Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.