15.03.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GA042-consumentenschulden Nederlands
Tags: Rechtsdomeinen

Beschrijving

Op 15 maart 2023 is het 'World Consumers Rights Day'. Gandaius Academy wil dit graag onder de aandacht brengen met een lunchlezing rond de minnelijke invordering van consumentenschulden.

Prof. dr. Reinhard Steennot belicht de klassieke principes van deze delicate invordering alsook de nieuwe ontwikkelingen. Consumenten worden vaak aangezet tot betaling van onbetaalde schulden buiten een uitvoerbare titel om. Zowel de schuldenaar-consument als de schuldeiser heeft in deze minnelijke fase rechten en plichten. De Wet van 20 december 2002 betreffende de minnelijke invordering van schulden van de consument is een jong twintigjarig basis-instrument dat het spanningsveld tussen de betrokken partijen, tussen de beroepsbeoefenaars in deze juridische setting, en tussen de partijen en de beroepsbeoefenaars onderling, in evenwicht probeert te houden. Dit is geen gemakkelijke oefening waaraan u hopelijk op 15 maart aanstaande zal deelnemen.

Programma

  • 11:30 - 12:30 uur: Lezing
  • 12:30 - 13:00 uur: Vragenronde en lichte lunch

This is the day

Met het label "This is the Day" viert Gandaius op eigenzinnige wijze wereldwijde themadagen. Deze lezingen belichten steeds een actueel onderwerp, voor een breed publiek en worden begeleid door een lichte lunch.

Cursusnummer:
GA042-consumentenschulden
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Economie, business en (publiek) management, Recht
Taal:
Nederlands
Startdatum:
15.03.2023
Lesgevers:
Reinhard Steennot
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.