Machinale preparatie – warme verticale vultechnieken

14.06.’24

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000073 Nederlands
Tags: Lezingen en Studiedagen , Tandheelkunde en mondzorg

Beschrijving

In deze praktijkgerichte cursus ligt de nadruk op de voordelen, het concept, en de praktische implementatie van de machinale kanaalpreparatie, en op een vultechniek op basis van warme verticale condensatie van gutta-percha. Daarnaast komen ook andere stappen aan bod die belangrijk zijn voor de goede uitkomst van een endodontische behandeling aan bod.

Na een wetenschappelijk onderbouwd, maar voornamelijk praktijkgericht hoorcollege, kunnen deelnemers aan de hand van oefenblokjes, artificiële tanden en zelf verzamelde geëxtraheerde tanden, uitgebreid kennismaken met machinale wortelkanaalpreparatie met moderne roterende NiTi instrumenten. Welke voordelen bieden deze ten opzichte van oudere generaties NiTi’s? Zijn deze instrumenten effectief minder breukgevoelig en meer flexibel? Hoe deze veilig gebruiken?

In de namiddag volgt een uiteenzetting over de principes en mogelijkheden van warme vultechnieken, de materialen en toestellen die hiervoor nodig zijn, en wordt de warme verticale condensatie volgens de ‘continuous wave of condensation’ uitgebreid toegelicht. Deze vultechniek kunnen de deelnemers zich in het daaropvolgende oefengedeelte onder begeleiding eigen maken. Hiervoor zijn de nodige toestellen en producten ter beschikking.

Deze cursus, waarbij het hands-on oefengedeelte tot doel heeft de leercurve te overbruggen om nadien in de praktijk aan de slag te kunnen, richt zich zowel op practici die voor het eerst met deze technieken kennis maken, als zij die reeds deze technieken hanteren, maar ze verder wensen te vervolmaken of te perfectioneren.

Opmerkingen

Kan ik achteraf nog annuleren?

  • Kan u niet aanwezig zijn, geef dit dan steeds door via mail aan ntugent@ugent.be of naar ghall@ugent.be
  • Indien je meer dan 21 dagen (vóór de start van een hoorcollege) of meer dan 30 dagen (vóór de start van een les met practicum) annuleert, dan krijg je 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald. 25% blijft dus verschuldigd als administratieve kost.

  • Indien je minder dan 21 dagen (vóór de start van een hoorcollege) of minder dan 30 dagen (vóór de start van een les met practicum) annuleert, dan krijg je niets terugbetaald.

Cursusnummer:
DLLL000073
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Tandheelkunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
14.06.2024
Lesgevers:
Maarten Meire
Filip Calberson
Christophe Deroose
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.