22.03.’22

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° POL005 Nederlands
Tags: Politieke wetenschappen

Beschrijving

Na eeuwenlange verdeeldheid sloegen zes landen in Europa de handen in elkaar. Grenzen vervaagden en slagbomen verdwenen. Het continent werd verenigd door instellingen op te richten en verdragen te sluiten. Premiers, presidenten, kanseliers en commissarissen bepaalden de richting en de snelheid van de eenmaking. Ze werden bondgenoten of rivalen. Soms konden ze elkaar niet luchten, af en toe werden ze zielsverwanten. Ze schreven geschiedenis in duffe vergaderzalen, maar net zo goed in prachtige paleizen of in kelders en krochten van kloosters en kastelen. Ze ontmoetten elkaar in achterafhotelletjes, in de bergen of op een boot.

Prof. Hendrik Vos doorloopt in deze academische lezing de geschiedenis van Europese eenmaking. Hierbij zal hij vertellen hoe de Europese grondwet in een braadkip belandde, wat een opblaaspop met de vrije markt te maken heeft en hoe koeien in een vergaderzaal op de vierde verdieping verzeilden. Het is het verhaal van ministers die cello speelden, porto met cola dronken of op gebreide pantoffels door de gangen rondslopen.

Programma

19.30u Lezing met aansluitend netwerkmoment & drink

Cursusnummer:
POL005
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Sociale wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
22.03.2022
Lesgevers:
Hendrik Vos
Contactpersoon:
psacademie@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.