14.12.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GA070-consument-markt Nederlands
Tags: Rechtsdomeinen

Beschrijving

Gert Straetmans (UAntwerpen) en Reinhard Steennot (UGent) analyseren verschillende, belangrijke transversale topics uit deze rechtstakken.

In het eerste deel worden actuele ontwikkelingen in de algemene bescherming van de consument bij handelspraktijken B2C toegelicht met aandacht voor wijzigingen die de Omnibusrichtlijn heeft doorgevoerd. Ook bijzondere promotionele en reclamepraktijken komen aan bod. Diverse aspecten van de bescherming van ondernemingen in de B2B-relatie worden eveneens behandeld.

In het tweede deel wordt aandacht besteed aan de technieken de wetgever hanteert om de consument als contractpartner te beschermen, en met name aan de inperkingen van de contractvrijheid, de additionele informatieverplichtingen en het herroepingsrecht. Daarbij wordt ook stilgestaan bij enkele privaatrechtelijke remedies.

In samenwerking met Intersentia kan u intekenen op het handboek 'Consumentenbescherming en marktpraktijken' met 30% korting en wordt u na afloop een receptie aangeboden.

Programma

  • 13.30 uur: Onthaal
  • 14.00 uur: Inleidend gedeelte 'De quasi-immuniteit van hulppersonen' - prof. dr. Ignace Claeys (hoogleraar UGent, advocaat Eubelius) & Mr. Camille Desmet (advocaat Eubelius)
  • 14.30 uur: Marktpraktijken - prof. dr. Gert Straetmans (gewoon hoogleraar UAntwerpen)
  • 15.45 uur: Pauze
  • 16.15 uur: Bescherming bij consumentencontracten - prof. dr. Reinhard Steennot (hoogleraar UGent)
  • 17.30 uur: Receptie aangeboden door Intersentia

Opmerkingen

  • Deze studiemiddag wordt ook on campus georganiseerd door Nexus (UAntwerpen) op 28/11/2023. Meer informatie via nexus@uantwerpen.be.

Cursusnummer:
GA070-consument-markt
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Economie, business en (publiek) management, Recht
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
14.12.2023
Lesgevers:
Reinhard Steennot
Gert Straetmans
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Locatie

Auditorium G

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.