Postgraduaatsopleiding Deskundige in de medische stralingsfysica

Start op 26.09.2022

Geneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DYSTRF Nederlands
Tags: Postgraduaatsopleidingen

Beschrijving

Een medisch stralingsfysicus draagt in een ziekenhuis een belangrijke verantwoordelijkheid (stralingsbescherming, kwaliteitscontrole van apparatuur waarbij ioniserende straling kan vrijkomen, kwaliteitscontrole bij bereidingen met radioactieve isotopen, ondersteuning van het medische team bij het opstellen van bestralingsplannen) en moet via voortdurende bijscholing op de hoogte blijven van de recente ontwikkelingen in het vakgebied (nieuwe veiligheidsnormen, recent onderzoek).

Deze opleiding wordt georganiseerd door de Universiteit Gent.

Programma

Het postgraduaat loopt over een periode van 1 jaar en heeft een omvang van 58 studiepunten.

Bekijk hier het programma van deze postgraduaatsopleiding.

Cursusnummer:
DYSTRF
Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Interessegebied:
Geneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022, 2022 - 2023
Startdatum:
26.09.2022
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.