Postgraduaat Praktisch Humanisme

Start op 01.02.2024

Wijsbegeerte en ethiek

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands
Tags: humanism,vrijzinnig,vrijdenken,free thinking,levensbeschouwing,ethiek,ethische vraagstukken,religion,religie,filosofie,philosophy,demens.nu

Beschrijving

Wat leer je in de opleiding?

In deze interuniversitaire opleiding voor professionals, vrijwillige consulenten en geïnteresseerden binnen de vrijzinnig humanistische sfeer ontwikkel je een waardevolle skillset die je helpt om een verschil te maken. Je leert het levensbeschouwelijk landschap plaatsen en begrijpen en verwerft basiscompetenties om je te ontpoppen tot expert. Verder spreekt deze opleiding ook je vermogen tot kritisch nadenken over ethische vraagstukken aan. Je leert principes en waarden vertalen naar een praktisch-agogische manier van handelen.

Bekijk het studieprogramma

Na je studie

Na je studie kan (of blijf je) aan de slag in de vrijzinnig humanistische morele dienstverlening of het vrijzinnig humanistisch sociaal-cultureel werk, bijvoorbeeld bij organisaties zoals deMens.nu, het HV en andere lidverenigingen. Ook de zorgsector, het gevangeniswezen en defensie behoren tot je mogelijkheden.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht

Meer info op de VUB-website

Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Interessegebied:
Wijsbegeerte en ethiek
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
01.02.2024
Lesgevers:
https://postgraduaat-humanisme.be/ontmoet-het-team/
Contactpersoon:
Niels.de.nutte@vub.be
Locatie

VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan, 2
1050 Elsene

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.