Postgraduaat in de Multidisciplinaire Arterioveneuze, Lymfatische en Oncologische Kinesitherapie

Start op 19.09.2022

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands Online beschikbaar
Tags: arterioveneuze aandoeningen, arteriovenous conditions, lymfatische aandoeningen, lymphatic conditions, kinesitherapeut, physiotherapist, vasculaire aandoeningen, vascular conditions, cancer, kankerrevalidatie

Beschrijving

Wat leer je in deze postgraduaat opleiding?

Deze opleiding is speciaal bedoeld voor kinesitherapeuten en gezondheidswerkers die zich willen specialiseren in arterioveneuze aandoeningen, lymfatische ziektes en kankerrevalidatie. Nadien ben je deskundig in zowel preventie als behandeling. Je maakt kennis met diverse vasculaire pathologieën en complicaties die kunnen optreden bij kanker(behandelingen) en scherpt je professionele vaardigheden hierin aan.

Bekijk het studieprogramma

De troeven van onze postgraduaat opleiding

  • Je wordt een expert in de preventie en behandeling van vasculaire pathologieën en de complicaties van (kanker)behandelingen.
  • Je kan deze studie makkelijk combineren met je job. Elke module bestaat uit 4 intensieve dagen op donderdag en zaterdag, georganiseerd tijdens 1 semester.
  • Deze opleiding is geaccrediteerd door Pro-Q-Kine.

Ontdek alle troeven van de VUB

Een VUB-student aan het woord over de opleiding
  • Katleen Wouters | Kinesitherapeut
    "Als kinesitherapeut krijg je vaak vragen van de oncologische patiënten over beweging, voeding, de gevolgen van hun behandelingen. Tijdens de opleiding komen docenten vanuit verschillende specialisaties aan bod ( oncologen, diëtisten, psychologen, chirurgen, kinesitherapeuten,…), dit vond ik de meerwaarde van de opleiding. Je krijgt een breder beeld op de situatie en kan zo tegemoet komen aan de vragen van de patiënten en je kan de behandeling afstellen op hun noden."

Na je studie

Hoe behandel je arteriële, veneuze en lymfatische stoornissen? Beter nog, hoe kan je ze vermijden? Met dit postgraduaat help je jouw patiënten met de nevenwerkingen van hun kankerbehandeling. Denk bijvoorbeeld aan aandoeningen als lymfoedeem na borstkanker of chronische veneuze insufficiëntie. Voor diverse revalidaties kunnen ze bij jou terecht. Ook over de revalidatie na plastische heelkunde of als gevolg van atherosclerose, deel je graag je kennis.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht

Meer info op de VUB-website

Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
19.09.2022
Contactpersoon:
nele.adriaenssens@vub.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.