Permanente vorming Relatie-en Gezinstherapie

Start op 18.09.2023

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands
Tags: therapie, therapy, gezin, family, relatie, relationship

Beschrijving

In het kader van permanente vorming organiseert Rapunzel vzw in samenwerking met de faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen van de VUB de 4-jarige opleiding Relatie- en gezinstherapie.

Wat leer je in deze opleiding?

  • Deze opleiding beoogt het bijbrengen van het theoretisch kader van systeemtherapie, het aanleren van psychotherapeutische competenties en vaardigheden en het ontwikkelen van een therapeutische basishouding.
  • In de opleiding komt zowel het werken met koppels als gezinnen uitgebreid aan bod.
  • Deze opleiding is erkend door de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS)

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor hulpverleners die professioneel als relatie- en gezinstherapeut werkzaam zijn of zullen zijn, en die de nodige wetenschappelijke vooropleiding hebben, namelijk een master in de klinische psychologie, klinische orthopedagogie of een artsendiploma met een specialisatie opleiding kinder- en jeugd-, volwassenpsychiatrie of ASO.

Dat is de Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeeminterventie.

Deze opleiding komt tot stand via een samenwerking tussen faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen van de VUB en Rapunzel vzw.

Meer informatie op de website van Rapunzel vzw

Meer info op de VUB-website

Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
18.09.2023
Contactpersoon:
info@rapunzelvzw.be
Locatie

VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan, 2
1050 Elsene

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.