AI en Data Science

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° n/a Nederlands
Tags: Erfgoed / Erfgoedstudies / Museum(s) / Musea / Archief / Bibliotheek / Geheugeninstelling / Collectie(s) / Heritage Studies / Heritage / (Heritage) Domains / (Erfgoed) Domeinen / Introductie / Inleiding / Introduction / Preventive Conservation / Preventie

Stevige fundamenten voor hedendaags en toekomstig erfgoedbeheer en -beleid. Inleiding in de verschillende domeinen van erfgoed.

Beschrijving

Sinds de 21ste eeuw wordt het concept erfgoed/patrimoine/heritage ook bewust gebruikt voor het aanduiden voor ontwikkelingsdomeinen in de wereld van onder meer musea, verzamelaars, archieven, bibliotheken en volkscultuur. Het brede erfgoedconcept omvat vandaag dus zowel materieel (roerend én onroerend) als immaterieel erfgoed. Tegelijkertijd zijn de methodes voor analyse, borging en waardering van ons erfgoed op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame manier sterk doorontwikkeld. Deze dubbele evolutie maakt een herziening en verbreding van de vaardigheden, inzichten en attitudes van wie in de volgende dertig tot veertig jaar een rol zal opnemen in dit nieuwe brede veld absoluut noodzakelijk.

Deze Micro Credential is een stevige eerste instap in/opfrissing van een geüpdatet erfgoedveld voor professionals (in spe) en alle geïnteresseerden in erfgoed in het algemeen. Deze Micro Credential richt zich tot Iedereen die van ver of dichtbij betrokken is of wil zijn bij collectiebeheer en -behoud.

In deze Micro Credential worden collectie- en geheugeninstellingen behandeld en worden de principes van preventieve conservatie grondig toegelicht.

Programma

Collectie- en geheugeninstellingen: musea, archieven en bibliotheken

6 studiepunten

Lesgever(s): Hélène Verreyke en Gerrit Verhoeven

1e SEM

Heritage: Basic Principles in Preventive Conservation

3 studiepunten

Lesgever(s): Hélène Verreyke en Stefanie Bauvois

1e SEM

Cursusnummer:
n/a
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen, Micro-credentials
Interessegebied:
AI en Data Science, Architectuur en ontwerp, Kunst en cultuur
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
01.10.2024
Locatie

UAntwerpen Stadscampus

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.