AI en Data Science

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° n/a Nederlands
Tags: Erfgoed / Erfgoedstudies / Museum(s) / Musea / Archief / Bibliotheek / Geheugeninstelling / Collectie(s) / Heritage Studies / Heritage / (Heritage) Domains / (Erfgoed) Domeinen / Introductie / Inleiding / Introduction / Preventive Conservation / Preventie

Stevige fundamenten voor hedendaags en toekomstig erfgoedbeheer en -beleid. Inleiding in de verschillende domeinen van erfgoed.

Beschrijving

Sinds de 21ste eeuw wordt het concept erfgoed/patrimoine/heritage ook bewust gebruikt voor het aanduiden voor ontwikkelingsdomeinen in de wereld van onder meer musea, verzamelaars, archieven, bibliotheken en volkscultuur. Het brede erfgoedconcept omvat vandaag dus zowel materieel (roerend én onroerend) als immaterieel erfgoed. Tegelijkertijd zijn de methodes voor analyse, borging en waardering van ons erfgoed op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame manier sterk doorontwikkeld. Deze dubbele evolutie maakt een herziening en verbreding van de vaardigheden, inzichten en attitudes van wie in de volgende dertig tot veertig jaar een rol zal opnemen in dit nieuwe brede veld absoluut noodzakelijk.

Deze Micro Credential is een stevige eerste instap in/opfrissing van een geüpdatet erfgoedveld voor professionals (in spe) en alle geïnteresseerden in erfgoed in het algemeen. Deze Micro Credential richt zich tot Iedereen die van ver of dichtbij betrokken is of wil zijn bij collectiebeheer en -behoud.

In deze Micro Credential worden collectie- en geheugeninstellingen behandeld en worden de principes van preventieve conservatie grondig toegelicht.

Programma

Collectie- en geheugeninstellingen: musea, archieven en bibliotheken

6 studiepunten

Lesgever(s): Hélène Verreyke en Gerrit Verhoeven

1e SEM

Heritage: Basic Principles in Preventive Conservation

3 studiepunten

Lesgever(s): Hélène Verreyke en Stefanie Bauvois

1e SEM

Cursusnummer:
n/a
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
AI en Data Science, Architectuur en ontwerp, Kunst en cultuur
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
01.10.2023
Locatie

UAntwerpen Stadscampus

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.