Micro-credential: Belgisch federalisme

Start op 16.02.2023

Sociale wetenschappen

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° POL008 Nederlands
Tags: Politieke wetenschappen

Beschrijving

Deze micro-credential laat deelnemers kennismaken met de studie van het federalisme, in het bijzonder tot de studie van het Belgisch federalisme. De cursus heeft als doel om studenten vertrouwd te maken met de basisconcepten van het federalisme, in het bijzonder zoals deze vorm kregen in het Belgisch federalisme.

Er wordt alsmede de mogelijkheid voorzien om de lesopnames achteraf te bekijken via het digitale platform UFORA. OPGELET! Dit geldt enkel voor het theoretische gedeelte van de cursus en niet voor de gastcolleges.

Deze cursus wordt in het Nederlands gedoceerd door topexpert Prof. Dr. Nicolas Bouteca.

Programma

Deze opleiding loopt over een periode van 1 semester en omvat 4 studiepunten.

De volledige micro-credential omvat 12 lessen en vindt 1 keer per week plaats in een blok van 2u30. Deze lessen vinden plaats in de periode van 13 februari 2023 tot 22 mei 2023.

De lessenreeksen zullen bestaan uit volgende thema's:

- Wat is federalisme?

- Wat zijn de belangrijkste kenmerken van het Belgisch federalisme?

- De 6 staatshervormingen

Meer info vindt u terug in de studiefiche.

Cursusnummer:
POL008
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Sociale wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
16.02.2023
Contactpersoon:
psacademie@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.