F-03: Houdbaarheid van levensmiddelen en Hoge Druk Pasteurisatie (HPP).

Starts on 06.02.2025

Veterinary Medicine

Interested?

More information
° F-03 NL Available online
Tags: Veterinaire Volksgezondheid

Description

Volgens de Europese wetgeving (EU Verordening nr. 1169/2011) moet op voorverpakte levensmiddelen een houdbaarheidsdatum staan. In eerste eerste deel van deze studienamiddag worden de belangrijkste aspecten van houdbaarheid van levensmiddelen behandeld. Vervolgens wordt dieper ingegaan op directe en indirecte methoden voor bepaling van de houdbaarheid.

In het tweede deel van de studienamiddag wordt Hoge Druk Pasteurisatie besproken. Een eerste luik omvat de algemene aspecten en toepassingsmogelijkheden in vergelijking met thermische pasteurisatie. In een tweede luik wordt ingegaan op de effectiviteit en veiligheid van deze techniek.

Program

14u-15u15: Els Van Coillie: Houdbaarheid van levensmiddelen

15u15-15u45: Pauze

15u45-17u: Katleen Coudijzer en Els Van Coillie: Hoge Druk Pasteurisatie (HPP)

Course number:
F-03
Type:
Short- and long-term programmes
Area of interest:
Veterinary Medicine
Language:
NL
Academic year:
2024 - 2025
Starting date:
06.02.2025
Lecturers:
Van Coillie Els
Coudijzer Katleen
Contact person:
acvetmed@ugent.be
More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.