F-03: Houdbaarheid van levensmiddelen en Hoge Druk Pasteurisatie (HPP).

Start op 06.02.2025

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° F-03 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Veterinaire Volksgezondheid

Beschrijving

Volgens de Europese wetgeving (EU Verordening nr. 1169/2011) moet op voorverpakte levensmiddelen een houdbaarheidsdatum staan. In eerste eerste deel van deze studienamiddag worden de belangrijkste aspecten van houdbaarheid van levensmiddelen behandeld. Vervolgens wordt dieper ingegaan op directe en indirecte methoden voor bepaling van de houdbaarheid.

In het tweede deel van de studienamiddag wordt Hoge Druk Pasteurisatie besproken. Een eerste luik omvat de algemene aspecten en toepassingsmogelijkheden in vergelijking met thermische pasteurisatie. In een tweede luik wordt ingegaan op de effectiviteit en veiligheid van deze techniek.

Programma

14u-15u15: Els Van Coillie: Houdbaarheid van levensmiddelen

15u15-15u45: Pauze

15u45-17u: Katleen Coudijzer en Els Van Coillie: Hoge Druk Pasteurisatie (HPP)

Cursusnummer:
F-03
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
06.02.2025
Lesgevers:
Van Coillie Els
Coudijzer Katleen
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.