AI and Data Science

Interested?

More information
° nb NL
Tags: genealogie, stamboom, dna, erfgoed

Actuele methodes en inzichten bij het maken van een stamboom of een familiegeschiedenis of het mobiliseren van DNA-onderzoek in erfgoedprojecten

Description

DNA, databanken en genetica, literatuur en archiefonderzoek: als je ze combineert, worden nieuwe kennisinzichten en vormen van onderzoek mogelijk, zowel voor het onderzoek naar voorouders als in erfgoedwerk.

Vele mensen in Vlaanderen zijn bezig met het maken van hun stamboom. Dit gebeurt niet alleen meer in parochieregisters of boedelbeschrijvingen, maar ook via speeksel of uitstrijkjes in je mond, niet als Covid19-test, maar om DNA-onderzoek in te schakelen. In sociale geschiedenis is het volgen van families en andere groepen in de tijd en over dorps-, stads- en landsgrenzen heen sterk ontwikkeld. Naast klassiek archiefonderzoek en ontsluiting van ander roerend erfgoed, is door digitalisering maar ook door DNA-onderzoek vandaag veel meer mogelijk dan twintig jaar geleden. Topspecialist prof. dr. Maarten Larmuseau deelt zijn ervaring en expertise, mede dankzij de steun van de Stichting Edmond Delhougne die genealogisch onderzoek en kennisdeling op academisch niveau stimuleert.

Program

Genealogie

3 studiepunten

1e SEM

Genetisch erfgoed

3 studiepunten

2e SEM

Remarks

Course number:
nb
Type:
Short- en long-term programmes, Micro-credentials
Area of interest:
AI and Data Science, Architecture and Design, Sciences
Language:
NL
Academic year:
2024 - 2025
Starting date:
01.10.2024
Lecturers:
Maarten Larmuseau
Contact person:
marc.jacobs@uantwerpen.be
Location

UAntwerpen, Stadscampus

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.