Postgraduaatsopleiding partnerrelatie, gezins- en systeempsychotherapie

Starts on 23.09.2024

Medicine

Interested?

More information
° DYPPGS NL
Tags: Geneeskunde , Postgraduaatsopleidingen

Description

De opleiding Partnerrelatie-, gezins-, en systeempsychotherapie is een 4-jarig interfacultair postgraduaat ingericht door The GHALL en Dunant Academie.

Deze opleiding is bestemd voor klinische psychologen, klinische orthopedagogen en artsen uit de geestelijke gezondheidszorg en aanverwante disciplines om, bouwend op hun bestaande vaardigheden en kennis, de theorie en de praktijk van de partnerrelatie-, gezins- en systeempsychotherapie aan te leren en te ontwikkelen.

Evidence-based werken in de klinische praktijk is dan ook een belangrijke insteek waarbij een integratie van een kritische reflectie van de onderzoeksliteratuur, de eigen klinische ervaring en de persoon als therapeut beoogd wordt.

Program

Het programma van de opleiding bestaat uit vier verplichte opleidingsjaren:

  • Jaar 1: ‘Theorie naar praktijk’
  • Jaar 2: ‘Het therapeutisch proces en entiteit ouderschap’
  • Jaar 3: ‘Partnerrelatie- en gezinstherapie I
  • Jaar 4: ‘Partnerrelatie- en gezinstherapie II

Elk opleidingsjaar omvat:

  • een theoretisch gedeelte met aandacht voor theoretische concepten, onderzoek, ethische problemen en therapeutische technieken
  • een praktisch gedeelte met aanleren en oefenen van therapeutische vaardigheden, de vertaling van de theorie naar de klinische praktijk
  • Een gedeelte rond de supervisie van de klinische praktijk aan de hand van (live) gevalssupervisie en gesuperviseerde klinische praktijk.
  • Een gedeelte met aandacht voor evidence-based werken binnen de klinische praktijk met integratie en toepassing van kennis van onderzoek in de eigen praktijk.
  • een gedeelte rond de persoonlijke ontwikkeling als therapeut met integratie van de theorie, de praktijk en de persoon als therapeut met het oog op het ontwikkelen van een eigen therapeutische stijl.

De opleiding duurt 4 jaar en bestaat uit 80 studiepunten (ECTS). Elk opleidingsjaar omvat met andere woorden 20 studiepunten en bestaat uit ongeveer 20 opleidingsdagen (130 contacturen) en zelfstudie.

Een klinische praktijk is te allen tijde verplicht voor de deelnemers tijdens het volgen van de opleiding.

Alle info over deze postgraduaatsopleiding vind je samengevat terug in deze brochure.

Remarks

De opleiding vindt plaats in RodeBol Events of campus UZ Gent. De opleidingsdagen zijn onder voorbehoud van wijzigingen op donderdag (13u30 - 20u) en vrijdag (9u30 - 17u00).

Het inschrijvingsgeld bedraagt 2500 euro per academiejaar.

De onderwijstaal is Nederlands. Specialistische seminaries kunnen in het Engels worden gedoceerd. Er wordt eveneens verondersteld dat cursisten Engelstalige literatuur kunnen doornemen.

Interesse?

Er gaat een online infomoment door op volgende data:

Lees onderaan deze pagina wat de toelatingsvoorwaarden zijn en stel je kandidaat via het inschrijvingsformulier.
Wanneer je geselecteerd wordt om op gesprek te komen, ontvang je hierover later de details. De data van de selectiegesprekken zijn 30/5/2024, 31/5/2024, 20/6/2024, 27/6/2024 en 28/6/2024 (telkens in de namiddag).

Course number:
DYPPGS
Type:
Postgraduate Studies
Area of interest:
Medicine, Health Sciences, Psychology
Language:
NL
Academic year:
2024 - 2025
Starting date:
23.09.2024
Contact person:
ghall@ugent.be
Location

De Rode Bol

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.