Online Seminarie De instabiele schouder: richtlijnen voor oefentherapeutische aanpak - Prof. dr. Ann Cools

Starts on 16.06.2020

Physiotherapie

Interested?

More information
° WEB_ISO20 NL
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , Neurologische aandoeningen , Online aanbod , sport

Description

Datum: op dinsdag 16 juni 2020 tussen 19u-21u.

Accreditatiepunten: 4 punten - Pro-Q-Kine

U ontvangt een uitnodiging in uw mailbox met daarin een link naar de virtuele ruimte op MS Teams (U kunt zich via de link aanmelden vanaf 18u45.)

Inhoud:

Schouderinstabiliteit overkoepelt een grote variabiliteit aan klinische presentaties, van de traumatische luxatie, over de sportgerelateerde verworven instabiliteit, naar de aangeboren multidirectionele instabiliteit. Hoewel de krijtlijnen en doelstellingen van de behandeling zeer gelijkaardig zijn, nl het verbeteren van de lokale spiercontrole, verhogen van de coördinatie, stabiliteit en functionele kracht, heeft elke vorm van instabiliteit toch zijn eigen specifieke aanpak. Het doel van deze webinar is a) even stil te staan bij de verschillende eigenschappen van de types instabiliteit, en b) dieper in te gaan op oefentherapeutische richtlijnen voor elk van de 3 categorieën.

Course number:
WEB_ISO20
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Physiotherapie
Language:
NL
Academic year:
2019 - 2020, 2020 - 2021
Starting date:
16.06.2020
Lecturers:
Ann Cools
Contact person:
acrehab@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.