Micro-credential Schade en schadeloosstelling

Starts on 01.10.2024

Law

Interested?

More information
° n/a NL

C’est que la loi ne peut balancer entre celui qui se trompe et celui qui souffre.

Description

“C’est que la loi ne peut balancer entre celui qui se trompe et celui qui souffre.”B. DE GREUILLE, “Rapport au Tribunat” in P.A. FENNET (ed.), Recueil complet des travaux préparatoires du Code civil, XIII, 2e ed., 1968, 474

Het is algemeen aanvaard dat, van zodra aan de voorwaarden van aansprakelijkheid voldaan is, de aansprakelijke de schade integraal moet vergoeden, het slachtoffer moet worden teruggeplaatst in de toestand indien het schadegeval zich niet had voorgedaan.
De opstellers van het oorspronkelijke Burgerlijk Wetboek zagen hierin, op basis van het bovenstaande citaat, een voorkeur voor de belangen van de benadeelde. De benadeelde mag zich evenwel tevens niet verrijken door een schadegeval en dus door de schadeloosstelling in een betere toestand worden teruggeplaatst.
Het blijkt in de praktijk zeer moeilijk te zijn om deze balans te verkrijgen. De verschillende regels, opvatting, mechanismen… omtrent het verkrijgen van dit evenwicht, omtrent deze schade en het schadeloosstelling komen in deze micro-credential zowel vanuit een theoretisch als vanuit een praktisch oogpunt uitgebreid aan bod.

Program

Deze micro-credential wordt enkel ingericht tijdens de oneven academiejaren.

Wij zijn gebonden aan de inschrijfdata van de centrale onderwijsadministratie van de UAntwerpen (gebaseerd op het semestersysteem van de bachelor/masteropleidingen).Je schrijft je best in minstens 1 week voor de start van de micro-credential.

Start op 14 november 2023: inschrijven kan t.e.m. 7 november 2023.

Remarks

  • Deze micro-credential wordt enkel ingericht tijdens de oneven academiejaren.
  • Alles lessen worden gegeven door (gast)docenten met de nodige praktijkkennis.
  • Diplomavereiste: diploma academische of professionele bachelor (of gelijkgesteld) binnen om het even welk studiegebied.

Course number:
n/a
Type:
Short- en long-term programmes, Micro-credentials
Area of interest:
Law
Language:
NL
Academic year:
2024 - 2025
Starting date:
01.10.2024
Lecturers:
Lies D'Hondt & gastdocenten uit de praktijk​
Contact person:
allic.nexus@uantwerpen.be
Location

Leerstoel ALLIC - i.s.m. Nexus

UAntwerpen

  • Stadscampus (op zaterdag 09.00 - 13.00 uur)
  • Online (op dinsdag 18.45 - 21.45 uur)

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.