Micro-credential Bijzondere aspecten van verzekeringsrecht

Starts on 01.10.2024

Law

Interested?

More information
° n/a NL

Verzekeringen: zoveel meer dan kleine lettertjes!

Description

Van elektrische fietsen tot petrochemische installaties en alles daartussenin: verzekeringen zijn nog moeilijk weg te denken uit onze moderne samenleving en spelen een cruciale rol in schaderegeling en -vergoeding, risicobeheersing en preventie, maar ook in vermogensplanning en employee benefits.

Verzekeringen worden geregeld in specifieke wetgeving die soms moeilijk begrijpbaar of toepasbaar is, wat leidt tot heel wat theoretische en praktische uitdagingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan discussies over dekkingsuitsluitingen, interpretatie van de polis, maar ook vragen rond herverzekering of de rol van de makelaar. Door u een inzicht te geven in de basisprincipes en wetgeving, krijgt u in de micro-credential de nodige handvaten om al deze uitdagingen goed de baas te kunnen.

Er zal ook worden ingegaan op een aantal actuele topics die de verzekeringssector beïnvloeden: de impact van het discriminatierecht op verzekeringen, de rol van big data en gegevensbescherming en de impact van de toenemende digitalisering op verzekeringen.

Doelgroep

Deze micro-credential staat open voor alle geïnteresseerden in het aansprakelijkheidsrecht en het verzekeringsrecht, mits zij houder zijn van een hogeschool of universitair diploma.

Program

Deze micro-credential wordt enkel ingericht tijdens de oneven academiejaren.

Wij zijn gebonden aan de inschrijfdata van de centrale onderwijsadministratie van de UAntwerpen (gebaseerd op het semestersysteem van de bachelor/masteropleidingen).
Je schrijft je best in minstens 1 week voor de start van de micro-credential.

Start op 16 december 2023: inschrijven kan t.e.m. 23 november 2023.

Remarks

  • Deze micro-credential wordt enkel ingericht tijdens de oneven academiejaren.
  • Alles lessen worden gegeven door (gast)docenten met de nodige praktijkkennis.
  • Diplomavereiste: diploma academische of professionele bachelor (of gelijkgesteld) binnen om het even welk studiegebied.

Course number:
n/a
Type:
Short- en long-term programmes, Micro-credentials
Area of interest:
Law
Language:
NL
Academic year:
2024 - 2025
Starting date:
01.10.2024
Lecturers:
Tine Meurs & gastdocenten uit de praktijk
Contact person:
allic.nexus@uantwerpen.be
Location

Leerstoel ALLIC - i.s.m. Nexus

UAntwerpen

  • Stadscampus (op zaterdag 09.00 - 13.00 uur)
  • Online (op dinsdag 18.45 - 21.45 uur)

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.