K-21: Slecht nieuws goed communiceren (met workshops)

Starts on 24.05.2022

Veterinary Medicine

Interested?

More information
° K-21 NL
Tags: Kleine huisdieren

Description

Euthanasie, de boodschap brengen dat een dier ernstige ziek is of misschien zelfs een medewerker ontslaan: slecht nieuws brengen is helaas frequent voorkomend in de dierenartsenpraktijk. Een slechtnieuwsgesprek vergt vaak het uiterste van je communicatieve vaardigheden. De emoties kunnen snel oplopen en zijn soms moeilijk te voorspellen. Als dierenarts moet je enerzijds omgaan met de emoties van de eigenaar, en anderzijds ervoor zorgen dat je boodschap voldoende begrepen wordt. Een slechtnieuwsgesprek kan de band met de eigenaar maken of kraken.

Hoe pak je dat nu het beste aan? Tijdens deze bijscholing wordt gestart met een overzicht van de verschillende richtlijnen die beschikbaar zijn in de humane geneeskunde en diergeneeskunde voor het communiceren van slecht nieuws. Daarna volgt een interactieve discussie aan de hand van praktijkvoorbeelden en vragen van deelnemers.

Program

13u30-15u00: Slechtnieuwsgesprek: hoe pak je dat aan? Bespreking van richtlijnen uit de humane geneeskunde en diergeneeskunde.

15u00-15u30: Koffiepauze

15u30-17u00: Interactieve discussie, bespreking van verschillende moeilijke situaties waarin slecht nieuws gebracht moet worden en mogelijke aanpak – met video voorbeelden en rollenspel

Course number:
K-21
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Veterinary Medicine
Language:
NL
Academic year:
2021 - 2022
Starting date:
24.05.2022
Lecturers:
Decloedt Annelies
Contact person:
acvetmed@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.