Economics, Business and (Public) Management

Interested?

More information
° EB25_Integriteitsmanagement NL
Tags: Volledig aanbod , Meerdaagse opleidingen , Korte opleidingen

Description

Deze opleiding is gericht op mensen die in een organisatie waarbij ze betrokken zijn, het integriteitsbeleid (verder) willen uitbouwen of bijstellen. Dat kan in de werkcontext zijn, als vrijwilliger bij een sport- of cultuurvereniging, … .

Tijdens twee interactieve workshops belichten we de aspecten van het integriteitsraamwerk (de waarden, processen, rollen, structuur, instrumenten, …) vanuit een academische invalshoek en toegepast op de praktijk. We gaan ook in op belangenconflicten, het grote integriteitsrisico voor veel organisaties. We gaan na wat belangenconflicten zijn, hoe deze tot stand komen en hoe ermee om te gaan. Tenslotte kijken we hoe we kunnen communiceren over integriteit. Voorbeelden zijn: de feedback, de dilemmatraining, whistleblowing, … .

Program

Workshop 1 – 5 december 2024 (13u30-16u30)

Het integriteitsraamwerk: we starten met een algemene inleiding op integriteit, integriteitsbeleid en integriteitsmanagement. We schetsen het integriteitsraamwerk en belichten stapsgewijs elk element ervan. We doorlopen het proces van het uitwerken van een integriteitsbeleid naar het concreet implementeren van dat beleid in de organisatie.

Workshop 2 – 12 december 2024 (13u30-16u30)

deel 1: het risico op belangenconflicten: we gaan in op volgende vragen: wat zijn belangenconflicten, welke vormen bestaan er, wat zijn de risico’s en hoe kunnen we ermee omgaan. We belichten belangenconflicten aan de hand van concrete cases.

deel 2: communicatie over integriteit: wanneer gebruiken we welke vorm van communicatie over integriteitsmanagement.

Docent

Deze cursus wordt gedoceerd door prof. dr. Gudrun Vande Walle. Prof. dr. Gudrun Vande Walle is gastdocent Integriteitsmanagement in de publieke en private sector aan de Universiteit Gent, Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Departement Bestuurskunde en Publiek Management. Daarnaast is ze werkzaam als forensisch auditor voor het Centrum Integriteit - federale Ombudsman en maakt ze deel uit van het uitvoerend comité van de Masterclass Fraud Auditing - IFA Belgium.

Praktisch

De opleiding gaat door in de gebouwen van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UGent (Campus Tweekerken, Tweekerkenstraat 2, 9000 Gent).

Remarks

Na inschrijving ontvangt u een elektronische bevestiging hiervan en wordt u elektronisch de factuur toegestuurd. Het documentatiemateriaal, en een MS Teams link in geval van online sessie, en andere praktische informatie (o.a. wegbeschrijving) wordt enkele dagen voorafgaand aan de opleiding elektronisch ter beschikking gesteld van de deelnemers.

Inschrijven kan tot één week voor de dag van de desbetreffende sessie. Inschrijvingen kunnen uitsluitend per email, tot uiterlijk één week voor de dag van de desbetreffende sessie worden geannuleerd. Daarna blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een verhinderde deelnemer kan zich steeds door een collega laten vervangen.

Course number:
EB25_Integriteitsmanagement
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Economics, Business and (Public) Management
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024, 2024 - 2025
Starting date:
05.12.2024
Lecturers:
Gudrun Vande Walle
Contact person:
febacademy@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.