Postgraduaat Sportmanagement

Starts on 16.09.2024

Physical Education

Interested?

More information
NL
Tags: sport, management, sportindustrie, sports industry

Description

Wat leer je in deze postgraduaat opleiding?

Het postgraduaat Sportmanagement is sinds 2002 de springplank naar een baan in de sportindustrie. Heb je al een bachelor- of masterdiploma op zak en ben je op zoek naar een aanvullende opleiding op het vlak van sportmanagement en/of sportbusiness? Of wil je als professional je carrière een nieuwe sportieve wending geven? Dan is deze postgraduaatopleiding precies wat je zoekt.

Deze voortgezette opleiding biedt een helicopter view op een hele reeks topics, zoals Sport en Management, Sport en Marketing, Sport en Economie, Sport en Recht, Sport en Organisatiecommunicatie en Sport en Financiën.

Meer info over deze opleiding

Heb je interesse om de opleiding te volgen? Stuur dan eerst je motivatiebrief en CV naar jos.verschueren@vub.be. De geselecteerde studenten worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Nadien vervolledig je je inschrijving via de standaardprocedure via de VUB-website.

Meer info over de inschrijvingsprocedure

De troeven van onze postgraduaat opleiding Sportmanagement

  • Postgraduaat Sportmanagement is een praktijkgericht programma
  • De docenten komen rechtstreeks uit het werkveld
  • Je krijgt de kans om verschillende sportevenementen van heel nabij te volgen

Ontdek alle troeven van de VUB

Enkele VUB-studenten aan het woord over de opleiding
  • Justine Rombaut | Social Media Manager & Host bij Club Brugge

"Een job in de voetbalwereld was altijd mijn grote droom, al wist ik nog niet goed of ik daarin zou slagen. Dankzij de postgraduaatopleiding Sportmanagement heb ik mijn interesse in de sportwereld en social media kunnen aanvullen met heel wat kennis en verruimende inzichten. De uiteenlopende lessen zorgen ervoor dat je op elk vlak klaargestoomd wordt om in een bedrijf uit de sportwereld aan de slag te gaan. Daarnaast was het ook een onvergetelijk jaar dankzij de nieuwe mensen die ik leerde kennen en de topactiviteiten zoals de skireis, de Zesdaagse van Gent en de match in het Koning Boudewijnstadion. Bedankt!”

  • Michiel Beckers | Fietsmanager Provincie Limburg

"Als fietsmanager werk ik aan de uitbouw van een functioneel fietsroutenetwerk met fietssnelwegen en veilige fietsverbindingen. Dankzij de postgraduaatopleiding Sportmanagement heb ik de nodige kennis om nu op het terrein het verschil te maken en mijn passie te vertalen in beleid."

  • Bram De Bock | Beleidsmedewerker Vlaamse Liga Paardensport

"De postgraduaatopleiding Sportmanagement heeft mij doen inzien dat mijn passie voor sport veel verder gaat dan het dagelijks uitpluizen van de sportkatern in de krant. Alle docenten en Jos in het bijzonder zorgden ervoor dat ik voor het eerst in mijn leven een duidelijke toekomstvisie had: iets betekenen in de sportwereld. Of ik daarin zal slagen, is vooralsnog een open vraag, maar de kennis, kunde en kennissen uit mijn jaar Sportmanagement hebben me op weg gezet en zullen ongetwijfeld nog vaak zorgen voor dat kleine, maar o zo belangrijke streepje voor."

Andere beroepsverhalen van oud-studenten

Na je studie

De afgestudeerden van de postgraduaatopleiding Sportmanagement komen overal in de sportindustrie terecht, in binnen- én buitenland.

En dit van A tot Z, van atletiek tot zwemmen, over adidas, BOIC, Decathlon, FIFA, Flanders Classics, Golazo, IOC, KBVB, Red Bull, Sportizon en verschillende voetbalclubs en sportbonden. Ook je eigen managementbureau voor sporters oprichten behoort tot de mogelijkheden.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht

Meer info op de VUB-website

Type:
Postgraduate Studies
Area of interest:
Physical Education
Language:
NL
Academic year:
2024 - 2025
Starting date:
16.09.2024
Contact person:
jos.verschueren@vub.ac.be
Location

VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan, 2
1050 Elsene

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.