Economics, Business and (Public) Management

Interested?

More information
° EB22_Everaert_Gecertificeerd Accountant NL
Tags: Volledig aanbod , Postgraduaat

Description

Bekijk hier onze promovideo.

Online infosessie 29/06 om 11u45. Inschrijven kan via volgende website.

Terwijl je stage loopt aan het ITAA (Institute for Tax Advisers and Accountants), stoomt deze opleiding je klaar voor het beroep van gecertificeerd accountant. Met vrijstellingen voor de tussentijdse proeven en voor het schriftelijk bekwaamheidsexamen van het ITAA, behaal je vlot de titel van gecertificeerd accountant. De lessen worden steeds opgebouwd rond kenmerkende beroepscases over boekhouding, fiscaliteit en vennootschapsrecht.

De digitalisering en de snel wijzigende regelgeving in het domein van accountancy en fiscaliteit zorgen voor een verschuiving in de taken en verantwoordelijkheden van de accountant. Die gaan van het vervullen van de wettelijke verplichtingen over boekhouding, jaarrekening en fiscaliteit naar meer advisering en een ruimer dienstverleningsaanbod. Bijblijven met nieuwe ontwikkelingen als accountant is dan ook heel belangrijk.

Word gecertificeerd accountant

Om de titel van gecertificeerd accountant te verkrijgen, moet je slagen voor de tussentijdse proeven en het bekwaamheidsexamen van het ITAA. Door een partnerschap tussen het ITAA en HOGENT, UGent en Arteveldehogeschool, is het mogelijk om met het postgraduaat gecertificeerd accountant hiervoor vrijstellingen te verkrijgen.

Praktijkcases centraal

De opleiding staat in nauw contact met het werkveld. Voortbouwend op een basispakket van boekhoudkundige, fiscale en vennootschapsrechtelijke kennis gaat veel aandacht naar praktijkvoorbeelden, toepassingen en praktische uitwerkingen (case studies). De focus ligt sterk op de social skills van een accountant: samenwerken in team, probleemoplossend denken, sociale vaardigheden, proactiviteit en zelfstandigheid.

Wie kan het postgraduaat volgen?

  • Masters uit de studiegebieden Economische en Toegepaste economische wetenschappen, Handelswetenschappen en Bedrijfskunde en Rechten, Notariaat en Criminologische wetenschappen, die de stage van het ITAA willen aanvatten of lopen.
  • Bachelors in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichtingen accountancy-fiscaliteit, KMO-management, rechtspraktijk en financiën en verzekeringen, die de stage van het ITAA willen aanvatten of lopen.
  • Afgestudeerden van de graduaatsopleiding accounting administration die de stage van het ITAA willen aanvatten of lopen.

De houders van een ander diploma dat toegang geeft tot het beroep van accountant, kunnen een aanvraag indienen tot het volgen van de opleiding door te mailen naar opleidingscoördinator Thomas Desmet.

Data

Het programma start in september 2024. Je krijgt één avond per week les.

Locatie

Het eerste jaar vinden de lessen plaats op campus Schoonmeersen van HOGENT, het tweede jaar op een campus van UGent en het derde jaar in de lokalen van Arteveldehogeschool.

Prijs

2990 EUR (onder voorbehoud van wijzigingen) per academiejaar, te betalen bij inschrijving. Eenmaal ingeschreven, ontvang je de factuur per e-mail.

Evaluatie en attestering

Heb je al een graduaats-, bachelor- of master­diploma? Dan behaal je het getuigschrift postgraduaat.

Partners

Dit postgraduaat is een samenwerking tussen HOGENT, UGent en Arteveldehogeschool in een partnerschap met het beroepsinstituut ITAA.

Program

Samenwerking tussen HOGENT, UGent en Arteveldehogeschool

Voor dit specialisatietraject gaat het ITAA een partnerschap aan met HOGENT, UGent en Arteveldehogeschool. Het traject bestaat uit zestig studiepunten verspreid over drie jaar. In een modeltraject zal je elk jaar twintig studiepunten aan een andere instelling opnemen. Het eerste jaar aan HOGENT, het tweede jaar aan UGent en het derde jaar aan Arteveldehogeschool.

Het programma is zo opgebouwd dat je eerst je kennis opfrist en je je daarna verdiept en verbreedt met praktijkvoorbeelden. Gedurende het hele programma werk je bovendien aan de opbouw van je persoonlijke case ter voorbereiding van het finale examen. Dit doe je met het vak Integratie.

Remarks

Interesse in deze opleiding? Je leest er alles over op de website van partner HOGENT. Op deze website kunt u zich ook inschrijven voor de online infosessie op 29 juni 2024 om 11u45.

Inschrijven voor de opleiding doe je hier.

Course number:
EB22_Everaert_Gecertificeerd Accountant
Type:
Postgraduate Studies
Area of interest:
Economics, Business and (Public) Management
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023, 2023 - 2024, 2024 - 2025
Starting date:
16.09.2024
Lecturers:
Patricia Everaert
Contact person:
febacademy@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.