PM-06: INTERACTIEVE WORKSHOP: Grip op je prijs

Starts on 14.02.2023

Veterinary Medicine

Interested?

More information
° PM-06 NL
Tags: Praktijkmanagement en ondernemerschap

Description

Een goed en doordacht prijsbeleid ontwikkelen is voor velen een uitdaging. Terwijl het van groot belang is om grip op je prijs te hebben. Niet alleen vertelt het iets over wie jij bent als praktijk, het is ook erg belangrijk voor de continuïteit van je bedrijf. Je rendement hangt er namelijk vanaf en dat bepaalt nou net de ruimte die je nodig hebt om je praktijk in de richting te sturen die je wilt.

Het begint met het bepalen van de prijs die je voor een bepaalde dienst vraagt. Hoe bereken je de kostprijs? En welke marge pas je toe? Wat doe je met je prijzen als een leverancier zijn prijzen verhoogt? Hoe ga je om met inflatie? Veel praktijken weten vaak niet goed hoe hiermee om te gaan. Wat zonde is, want veelal ben je daarbij dief van je eigen portemonnee. Sterker nog, de winstmarge wordt zelfs kleiner.

We laten je op een praktische manier zien hoe je kostprijs berekent, prijsverhogingen doorvoert en marges bepaalt. We bespreken de relatie tussen prijs en de identiteit van de praktijk. Waarmee jij met voldoende bagage naar huis gaat om thuis direct een solide prijsbeleid te kunnen ontwikkelen.

Program

  • 14u00-15u30: deel 1
  • 15u30-16u00: koffiepauze
  • 16u00-17u30: deel 2

Course number:
PM-06
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Veterinary Medicine
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023
Starting date:
14.02.2023
Lecturers:
Bosch Gerco
Contact person:
acvetmed@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.