Mindful Leiderschap - Hoe mindfulness de groei van leiderschapscapaciteiten faciliteert

Starts on 05.11.2024

Economics, Business and (Public) Management

Interested?

More information
° EB23_Mindful Leiderschap NL
Tags: Volledig aanbod , Korte opleidingen

Description

In onze steeds complexere en hectische wereld is de behoefte aan bewuste, empathische en effectieve leiders groter dan ooit. Mindfulness biedt een interessante benadering om deze uitdagingen aan te gaan en leiderschapscapaciteiten te versterken.

We nodigen u van harte uit voor een inspirerende sessie over mindful leiderschap, gebaseerd op het nieuwste hoofdstuk in het boek "Leiders Doen Groeien". Dit hoofdstuk, getiteld "Hoe helpt mindfulness de groei van leiderschapscapaciteiten? Op weg naar mindful leiderschap", verkent diepgaand hoe mindfulness kan bijdragen aan effectiever en bewuster leiderschap.

Speciaal voor de deelnemers van deze sessie bieden wij een exclusieve korting op de nieuwe uitgave van het boek "Leiders Doen Groeien" waarmee u uw kennis over leiderschap verder kan verdiepen.

Program

Wat kunt u verwachten?

 1. Reflectie op interviews van Topondernemers en Wetenschappers:
  • Wouter Torfs, een vooraanstaande Belgische ondernemer, deelt hoe mindfulness de basis heeft gevormd voor zijn succes en leiderschap.
  • Steven Laureys, een autoriteit op het gebied van neurowetenschappen, belicht de wetenschappelijke onderbouwing van mindfulness en de effecten op onze hersenen.
 2. Verbinding met Leiderschapsstijlen:
  • Ontdek hoe mindfulness geïntegreerd kan worden met verschillende leiderschapsstijlen zoals transactioneel, transformationeel, dienend en coachend leiderschap.
 3. Essentiële Leiderschapscapaciteiten:
  • Verken vaardigheden zoals bewust focussen en luisteren, en leer hoe mindfulness deze kan versterken.
 4. Formele en Informele Mindfulness-trainingen:
  • Leer over verschillende methoden om mindfulness in uw dagelijks leven en leiderschapspraktijken te integreren, van formele meditatie tot dagelijkse mindful momenten.
 5. Kritische Blik op Mindfulness in Organisaties:
  • Discussieer over de praktische toepassing en effectiviteit van mindfulnessprogramma's binnen bedrijven.

Over de Lesgever

Mieke Audenaert is professor Human Resource Management & Organisational Behaviour. Ze heeft onderzoek gedaan naar de rol van leiderschap in HRM en naar de rol van mindfulness in leiderschap. In de zomer van 2023 heeft ze de kwalificatie behaald als mindfulness trainer voor het programma Mindfulness Now aan Oxford University in het Verenigd Koninkrijk. Haar diepgaande kennis, aangevuld met deze internationale trainingservaring, maakt haar de ideale gids in deze verkenning van mindful leiderschap.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mieke.audenaert@ugent.be.

Praktisch

Om voldoende tijd te kunnen voorzien voor vragen, ervaringsuitwisseling en intervisie wordt het maximum aantal deelnemers per sessie beperkt tot 15.

De opleiding gaat door in de gebouwen van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UGent (Campus Tweekerken, Tweekerkenstraat 2, 9000 Gent).

Remarks

Na inschrijving ontvangt u een elektronische bevestiging hiervan en wordt u elektronisch de factuur toegestuurd. Het documentatiemateriaal, en een MS Teams link in geval van online sessie, en andere praktische informatie (o.a. wegbeschrijving) wordt enkele dagen voorafgaand aan de opleiding elektronisch ter beschikking gesteld van de deelnemers.

Inschrijven kan tot één week voor de dag van de desbetreffende sessie. Inschrijvingen kunnen uitsluitend per email, tot uiterlijk één week voor de dag van de desbetreffende sessie worden geannuleerd. Daarna blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een verhinderde deelnemer kan zich steeds door een collega laten vervangen.

Course number:
EB23_Mindful Leiderschap
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Economics, Business and (Public) Management
Language:
NL
Academic year:
2024 - 2025
Starting date:
05.11.2024
Lecturers:
Mieke Audenaert
Contact person:
febacademy@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.