Economics, Business and (Public) Management

Interested?

More information
° GA090-masterclass-onderhandelen NL
Tags: Bemiddeling

Description

Zoals het woord masterclass aangeeft richten we ons naar mensen die al kennis en enige ervaring met de interest based onderhandelingsmethode hebben. Zeer nauwgezet en consequent binnen de contouren van het onderhandelen op basis van achterliggende belangen blijven is een kunst. De partijen bij de les houden en geen inhoudelijke discussies met argumenten voor de standpunten toelaten is een kunst.

We oefenen op basis van een 7 stappen onderhandelingsplan en bekijken per stap wat je te doen hebt. Dit stappenplan sturen met mandaat van de betrokkenen is noodzakelijk om de essentie van de onderhandelingsmethode in het vizier te houden.

Daarnaast is het toekomen aan de echte onderliggende drijfveren, belangen, bekommernissen van de mensen vaak niet evident. We oefenen in het stellen van gerichte vragen die hen helpen om zelf in termen van belangen te kunnen denken. We oefenen op het herkennen en formuleren van gemeenschappelijke belangen en complementaire belangen. We oefenen op een goed onderbouwde formulering van deze belangen zodat die voor gemeenschappelijkheid kan zorgen. We oefenen in het hanteren van deze belangen om ze te kunnen gebruiken als beslissingscriteria voor weloverwogen oplossingen.

We combineren de methode van Ury en Fisher met de axioma’s van de communicatietheorie. Dit zorgt ervoor dat niet enkel de inhoudelijke belangen op tafel komen maar ook de ganse waaier aan relationele bekommernissen. Door ook de relationele bekommernissen bestaansrecht te geven wordt de kans op het vinden van gemeenschappelijke oplossingen alleen maar groter.

Program

  • Dag 1: donderdag 20/06/2024
  • Dag 2: donderdag 27/06/2024

De sessies starten telkens om 9.30 en eindigen om 15.30 uur.

Remarks

  • Inschrijven kan enkel voor de volledige reeks.
  • Voor deze nascholing werd erkenning aangevraagd bij de Orde van Vlaamse Balies (OVB) en de Federale Bemiddelingscommissie (FBC).

Course number:
GA090-masterclass-onderhandelen
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Economics, Business and (Public) Management, Health Sciences, Psychology, Law, Social Sciences
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
20.06.2024
Lecturers:
Franky De Meyer
Contact person:
gandaius@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.