Medicine

Interested?

More information
° DLLL000030 NL-EN
Tags: Beweging en Sport

Description

De Universiteit Gent, de Université Catholique de Louvain en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) bundelen hun academische knowhow en deskundigheid in een nieuwe editie van de Belgian Olympic Academy.

Deze unieke opleiding professionaliseert het management in sportorganisaties volgens de nieuwste academische- en praktijkinzichten en brengt de leiderschaps- en managementvaardigheden van sportmanagers op topniveau.

Een unieke opleiding:

  1. Professoren en experten uit het werkveld belichten actuele managementthema’s toegespitst op de noden van sportorganisaties, in een 50/50 evenwicht tussen theorie en praktijk.
  2. Het residentiële modulesysteem laat toe om vorming te combineren met sociale activiteiten en netwerken.
  3. Gedurende een meerdaagse business game zullen deelnemers in groep een realistische case oplossen waarbij ze alle verworven kennis in de praktijk omzetten.
  4. De studiereis naar Lausanne biedt bezoeken aan aan het Internationaal Olympisch Comité en het Olympisch Museum, alsook aan internationale sportfederaties, het World Antidoping Agency en andere top instanties binnen de sportwereld.
  5. Deelnemers werken een praktijkproject uit binnen de eigen of een andere sportorganisatie.

Een van de sterkten van de BOA is zijn netwerk. We bieden BOA'ers de opportuniteit om in contact te blijven met elkaar, en om collega's te ontmoeten die even gepassioneerd bezig zijn met sport en management.

Meer info over de opleiding kan u hier terugvinden.

Program

Het programma loopt over één jaar en start in januari 2025. De vorming is gespreid over vijf 2-daagse modules en een 1-daagse module en vinden plaats in verschillende centra van Sport Vlaanderen en ADEPS. Er staan twee 3-daagse internationale opleidingen gepland waarbij we worden ontvangen door het Internationaal Olympisch Comité te Lausanne en het Nederlands Olympisch Comité - Nederlandse Sport Federatie te Papendal. De exacte data en locaties worden binnenkort bekendgemaakt.

Inschrijvingen voor de editie 2025 gaan van start in juni 2024. U kunt zich inschrijven tot 1 november 2024.

Meer informatie over de inschrijvingsprocedure kan u hier vinden.

Course number:
DLLL000030
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Medicine, Health Sciences, Physiotherapie
Language:
NL-EN
Academic year:
2024 - 2025
Starting date:
06.01.2025
Contact person:
ghall@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.