GR-03: Chirurgie van de ledematen bij het volwassen rund en het kalf - practicum

Starts on 03.11.2021

Veterinary Medicine

Interested?

More information
° GR-03 NL
Tags: Herkauwers

Description

Dit practicum bouwt verder op het theoretisch gedeelte rond chirurgie aan de ledematen van het rund, gegeven tijdens vorig academiejaar. De bedoeling van deze praktische namiddag is dan ook de deelnemende dierenarts een grondige basis van de verschillende chirurgische ingrepen te verschaffen zodat hiermee zelf aan de slag kan gegaan worden in de praktijk. Na een korte opfrissing over de technieken, materialen, sedatie en anesthesie, zullen de verschillende ingrepen in groepjes van 2 à 3 personen op kadavers geoefend kunnen worden.Dit practicum bouwt verder op het theoretisch gedeelte rond chirurgie aan de ledematen van het rund, gegeven tijdens vorig academiejaar. De bedoeling van deze praktische namiddag is dan ook de deelnemende dierenarts een grondige basis van de verschillende chirurgische ingrepen te verschaffen zodat hiermee zelf aan de slag kan gegaan worden in de praktijk. Na een korte opfrissing over de technieken, materialen, sedatie en anesthesie, zullen de verschillende ingrepen in groepjes van 2 à 3 personen op kadavers geoefend kunnen worden.

Remarks

Beperkte deelname (max 12 deelnemers) + deelname aan het theoretische gedeelte vereist (GR-06 van vorig academiejaar op datum van 20/11/2020 geweest)

Course number:
GR-03
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Veterinary Medicine
Language:
NL
Academic year:
2021 - 2022
Starting date:
03.11.2021
Lecturers:
Vlaminck Lieven
Proost Kirsten
Contact person:
acvetmed@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.