GP-07 Echografie van de buigpezen en de kootregio – practicum

Starts on 07.02.2024

Veterinary Medicine

Interested?

More information
° GP-07 NL
Tags: Paard

Description

Letsels van pezen en ligamenten zijn courant bij sportpaarden. Echografie is aangewezen om de grootte en uitgebreidheid van dergelijke letsels te evalueren en om vervolgens een aangepaste behandeling voor te stellen. Verder heeft echografie een rol in de opvolging van de heling en het sturen van de revalidatie.

Tijdens het theoretisch gedeelte van deze les zal eerst kort de normale echografische anatomie van de pezen en ligamenten ter hoogte van de pijp en de kootholte worden besproken om daarna aan te vullen met voorbeelden van verschillende echografische afwijkingen van deze structuren en artefacten. Op technisch vlak wordt onder andere ingegaan op de meerwaarde van off-incidence scannen, in flexie scannen, gebruik van Doppler voor evaluatie van vascularisatie, etc.

Tijdens het praktisch gedeelte van deze les krijgen de deelnemers uitgebreid de mogelijkheid om zelf te scannen. Wie dit wenst kan bovendien zijn eigen toestel hiervoor gebruiken.

Program

Eigen echotoestel kan/mag meegebracht worden.

Course number:
GP-07
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Veterinary Medicine
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
07.02.2024
Lecturers:
Vanderperren Katrien
Raes Els
Contact person:
acvetmed@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.