(Bio)Engineering

Interested?

More information
° Lean2022 NL
Tags: Kort- en langlopende opleidingen

Description

Deze opleiding geeft aan de deelnemers zowel de theoretische begrippen als de do's en don'ts uit de praktijk, en bereidt hen aldus voor op een drijvende rol binnen hun organisatie.

In de afgelopen jaren is LEAN uitgegroeid tot de meest succesvolle en effectieve aanpak om "continu verbeteren" in een organisatie binnen te brengen.

In zowat alle sectoren van de industrie, maar ook in gezondheidszorg, kantooromgeving en openbare diensten bewijzen excellente bedrijven dat de aanpak werkt. Dit verhoogt uiteraard de competitieve druk op de bedrijven die Lean nog niet hebben ontdekt.
Maar succes in Lean blijkt niet zomaar voor het grijpen te liggen. In tegenstelling tot de ogenschijnlijke eenvoud van de Lean technieken, vergt het overnemen van het Lean gedachtegoed heel wat inspanningen van een organisatie en doorzettingsvermogen van het management.

Alle info en inschrijven: https://www.ugain.ugent.be/lean2022.htm

Program

De Green Belt module is bedoeld voor personen die de introductie of uitbreiding van Lean in hun organisatie moeten leiden en begeleiden, en uiteraard ook zelf mee helpen uitvoeren. In deze module leert u WAT Lean betekent voor een organisatie, HOE Lean werkt op de operationele processen, volgens welk TRAJECT u Lean moet invoeren in de organisatie, en wat de VALKUILEN zijn die velen voor u al hebben ondervonden. Er wordt ingegaan op de meest courante Lean technieken die hierbij worden gebruikt, en deze worden ingeoefend door middel van simulaties en serious games. Deze module is een noodzakelijke inleiding tot de Black Belt module.

De tweede module is gericht naar de "change agents", de personen die in de organisatie de invoering van Lean moeten ondersteunen en bestendigen. Zij zijn de interne raadgevers voor de Green Belts. Zij krijgen in deze module meer inzicht in de gevorderde technieken van Lean en Operational Excellence.
Uiteraard is deze module een must voor iedere persoon die Lean ten gronde wil begrijpen om zo zijn collega's te kunnen helpen bij het implementeren!

Alle info en inschrijven: https://www.ugain.ugent.be/lean2022.htm

Course number:
Lean2022
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
(Bio)Engineering, Civil Engineer, Economics, Business and (Public) Management, Engineering Technology
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023
Contact person:
ugain@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.