27.05.’24

Interested?

More information
° UAC2023 NL
Tags: Lezingen en Studiedagen

Description

UPDATE@CAMPUS 2023 – STRATEGIE IN (ON)GEWONE TIJDEN

Inschrijven kan t.e.m. vrijdag 20 oktober 2023 via deze link:

https://aig.ugent.be/event-2023/updatecampus-2/

Afspraak op dinsdag 24 oktober 2023 - 19u-23u


Campus Coupure - Auditorium Oehoe, Coupure Links 653, 9000 Gent

Program

Lezing door Kurt Verweire, professor in strategisch management aan de Vlerick Business School.

Strategisch management


Organisaties -of ze nu uit de profit of non-profit wereld komen- hebben een strategie nodig om succesvol te zijn. Dat klinkt als een evidentie. De realiteit is echter dat dit allesbehalve evident is. Het merendeel van de bedrijven heeft wel heel wat strategische slogans, maar een goede strategie is meer dan een leuke quote op de muur. Wat is dan een goede strategie? Waarom is een degelijke strategie zo belangrijk? En hoe komt het toch dat veel bedrijven worstelen met het ontwikkelen en implementeren van een goede strategie? In het eerste deel van de lezing benaderen we deze vragen op een pragmatische manier. Alles wordt geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk.

Strategie in ongewone tijden


De discussie rond strategie wordt vandaag extra bemoeilijkt omdat we in een turbulente omgeving zitten. En als de wereld zo snel verandert, heeft het dan nog wel zin om strategisch na te denken? Is het niet beter om wendbaar te zijn en opportunistisch -twee elementen die niet makkelijk te vereenzelvigen zijn met de traditionele concepten van strategisch management. Ook op deze vragen zal prof. Verweire dieper in gaan. Het belooft dus een bijzonder interessante avond te worden voor zowel ervaren rotten als kersvers afgestudeerden!

bio


Kurt Verweire is professor aan de Vlerick Business School en gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van bedrijfsstrategieën. In het verleden onderzocht hij de gevolgen van de veranderingen die gepaard gaan met succesvolle strategieën. Vandaag richt hij zich op het uitbouwen van bedrijfsstrategie en de impact die de complexe, turbulente wereld van vandaag heeft op strategieën.

Kurt is een expert in het vertalen van theoretische concepten naar praktische inzichten. Hij schreef niet alleen bekroonde casestudies, maar ontwikkelde ook hands-on toolkits en frameworks die organisaties waardevolle inzichten geven in hoe strategie een drijfveer is voor prestaties. Hij is auteur van verschillende boeken, waaronder Strategy Implementation, Six Batteries of Change en Strategy in Turbulent Times.

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.