18.04.’23

Interested?

More information
° LEZ043 NL
Tags: Oekraïne

Description

Een kleine eeuw terug in de tijd naar Kiev anno 1929. Een monolithisch sneeuwmanshoofd smelt weg in een speelse time-lapse. De strenge winter loopt op zijn laatste benen en stilaan ontluikt een lente vol hoop in de hoofdstad. In Spring toont een menigte die supportert voor een wedstrijd van Dynamo Kyiv, een voetbalteam van nog geen twee jaar oud. Kinderen spelen ‘gorodki’, een nu vergeten straatspel dat in de vorige eeuw populair was. Mensen rijden met auto’s, kinderen met fietsen, families komen samen op het kerkhof om samen de orthodoxe feestdag van Radonitsa te vieren. Kleine taferelen van een poëtische stadssymfonie die helaas in schril contrast staan met het Kiev anno 2023, waar de bevolking nu al meer dan een jaar probeert stand te houden in een verwoestende oorlog tegen Rusland.

Regisseur Mikhail Kaufman was een van de drie Kaufman broers (David, Mikhail en Boris). Allen vonden ze hun eigen weg in de wereld van de cinema. Mikhail was trouwens de échte man achter de camera in de avant-garde film Man with a Movie Camera (1929) van zijn oudste broer David, beter gekend als Dziga Vertov. Deze film zou een laatste samenwerking zijn geweest tussen de broers, na een geschil in het montageproces.

Met live muziekbegeleiding van rockgodinnen Kateryna Derevianko & Nataliia Dziubenko (AC/She-C).

Program

Dinsdag 18 april om 20u30

  • stille film
  • @KASK Cinema
  • standaardprijs: 6 euro
  • kortingstarief: 4 euro

Remarks

inschrijven via KASKcinema

meer informatie

Course number:
LEZ043
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Art and Culture, Language en Literature
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023
Starting date:
18.04.2023
Contact person:
humanitiesacademie@ugent.be
Location

KASK Cinema

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.