From Science to Practice webinar - Wat is de impact van slaap op chronische spinale pijn? De interactie tussen slaapproblemen en pijn ontrafeld

Start op 27.06.2023

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° WEB_CSS23 Nederlands
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , Levensstijl , Online aanbod

Beschrijving

Niemand kan zonder slaap. Maar wat is nu juist de relatie tussen slaap en pijn? De meerderheid van de patiënten met chronische pijn (bijvoorbeeld patiënten met nek- en rugpijn) rapporteert ook slaapklachten. Tot op heden worden deze binnen de klinische praktijk niet of medicamenteus behandeld. Er bestaat echter een wetenschappelijk onderbouwd alternatief, namelijk cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid (insomnia), dewelke we ook als kinesitherapeut kunnen inzetten om de nachtrust van onze patiënten te verbeteren.

Leerdoelen:

1. Inzicht verwerven in de associatie tussen slaap en pijn

2. Kennis hebben over de basisprincipes rond slaap.

3. Kennis hebben van wat cognitieve gedragstherapie voor insomnia is.

Doelgroep:

Kinesitherapeuten

Opmerkingen

U kan deze webinar dewelke live doorging op 27/06/2023 uitgesteld bekijken via ons leerplatform. Zodra uw inschrijving voltooid is, ontvangt u een e-mail met uw toegangsgegevens. Op het leerplatform kan u de cursus terug vinden door te zoeken op ‘ACREHAB - From Science to Practice webinar - Wat is de impact van slaap op chronische spinale pijn? De interactie tussen slaapproblemen en pijn ontrafeld. Zodra u deze e-mail ontvangt, blijven de lesmaterialen op het leerplatform onbeperkt toegankelijk gedurende 14 dagen. Tijdens deze periode kan u het videomateriaal in één keer bekijken of kan u de video pauzeren en terug starten op verschillende momenten en dit zo vaak u wenst.

Na 14 dagen ontvangt u automatisch van ons via e-mail een online formulier waarbij u gevraagd wordt om 5 inhoudelijk vragen te beantwoorden met juist of fout voor het bekomen van PQK-accreditatie. U wordt door ons op de hoogte gebracht van de uitkomst, wanneer u hierbij 3 of meer vragen correct heeft worden de accreditatiepunten automatisch aan uw PQK-portfolio toegevoegd.

We wensen u een leerrijke online navorming toe!

Cursusnummer:
WEB_CSS23
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024, 2024 - 2025
Startdatum:
27.06.2023
Lesgevers:
Eveline Van Looveren
Contactpersoon:
acrehab@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.