Wat doet therapie met je? Auteur en klinisch psycholoog Els Heene gaat in gesprek.

Start op 13.06.2023

Psychologie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° D_A_2324_EH Nederlands
Tags: Alle opleidingen , Boek in de kijker

Beschrijving

Tijdens deze interactieve lezing stelt auteur en klinisch psycholoog Els Heene haar boek ‘Binnenin Beginnen’ voor. Ze neemt ons mee achter de schermen van haar therapieruimte en vertelt in een gesprek met Radio 1-journalist Ward Bogaert over wat verandering met behulp van therapie nu precies betekent. De cabaretier Raf Walschaerts, die het voorwoord schreef van het boek, begeleidt de avond met stem en muziek. De illustraties in het boek 'Binnenin Beginnen' zijn afkomstig van Randall Casaer.

Deze interactieve voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Avansa regio Gent en is er voor alle geïnteresseerden! Tijdens de voorstelling krijgt het publiek de kans om vragen te stellen aan de auteur en na de voorstelling is het mogelijk om het boek aan te kopen.

Programma

Timing

18h30: DEUREN

19h-20h30: INTERACTIEVE BOEKVOORSTELLING

20h30-21h: KANS OM BOEK AAN TE KOPEN

Opmerkingen

Praktisch

Datum: Dinsdagavond 13/06/2023

Locatie: Bibliotheek de Krook – zaal De Blauwe vogel

Kostprijs: 5 EURO

Inschrijven?

 • Inschrijven kan onderaan deze pagina. Let op, er kan slechts één persoon ingeschreven worden per account!
 • Als je reeds over een account beschikt, dan gebruik je hetzelfde e-mailadres in te loggen, dit vereenvoudigt de aanmeldprocedure. Indien je nog geen account hebt op het platform, volg dan onderstaande stappen.
  • Stap 1: klik bovenaan rechts op “mijn profiel
  • Stap 2: vervolgens klik je op “inloggen”
  • Stap 3: klik op “nieuw account aanmaken”. Je hoeft hiervoor géén eigen gebruikersnaam en wachtwoord bij te houden: je gebruikt jouw eigen e-mailadres (hotmail, gmail, …) als gebruikersnaam en het wachtwoord van dat adres.
  • Stap 4: je ontvangt een bevestigingsmail. Hierin staat een link waarop je kan klikken om zo jouw accountregistratie te vervolledigen.
 • Ervaar je problemen met inschrijven? Contacteer dan Laura.Wante@Ugent.be en je wordt zo snel mogelijk geholpen.

Informatie over de auteur

Els Heene, klinisch psycholoog en doctor in de klinische psychologie, is werkzaam in Zeeland als psychotherapeut. Ze werkt sinds 1996 eveneens aan de Universiteit Gent, o.a. als docent in de Master Klinische Psychologie en als coördinator van permanente vorming voor volwassenen.

Informatie over het boek Binnenin Beginnen

Niemand ervaart alleen de opgewekte kanten van het leven. We krijgen allen onvermijdelijk te maken met angst, teleurstelling, verlies, ouder worden, eenzaamheid, keuzestress, uitputting, somberheid of betekenisloosheid. Als de onderliggende innerlijke strijd te heftig wordt, kan therapie helpen. Maar wat betekent dat, verandering met behulp van therapie? In dit boek neemt psychotherapeute Els Heene ons mee achter de schermen van haar praktijk. Via schaamteloos eerlijk weergegeven gesprekken met cliënten over zaken die elders onbespreekbaar of toegedekt waren, brengt ze verhalen als spiegels die doen nadenken over het leven, de liefde en de dood, altijd met humor als tegenwicht. Dit boek werd uitgegeven door Standaard Uitgeverij.

Cursusnummer:
D_A_2324_EH
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Psychologie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
13.06.2023
Contactpersoon:
dunantacademie@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.