Trainen voor een langer leven: levensstijlinterventies ter optimalisatie van hormonale en cellulaire processen

Start op 21.04.2023

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° IC_HBC23 Nederlands
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , Neurologische aandoeningen , sport , Levensstijl

Beschrijving

Hormonen doen veel meer dan je denkt. Ze beïnvloeden je hele lichaam, je geest én je hele fysiologie. Lichaamsbeweging en gerichte dieet-en levensstijl interventies kunnen dit optimaliseren. Dit is belangrijk voor zowel een ‘gewone’ patiënt, als een atleet in je praktijk.
Deze navorming zal wetenschappelijke trainingsperspectieven en gezonde gewoonten aanreiken voor een langer en gezonder leven. Kan je trainen om je cortisol te verlagen, of je testosteron of groeihormoon te verhogen? Wat is de nieuwe wetenschap rond de cellulaire signaalsymfonie van je lichaam – dat je lichaam nodig heeft om al zijn metabole processen goed uit te voeren?
Met de nadruk op een persoonlijke aanpak worden er richtlijnen gegeven om deze processen te gaan beïnvloeden. De ‘minimal effective dose’ van de aangereikte levensstijlinterventies en het tijdframe waarin er verbetering kan verwacht worden, wordt steeds meegegeven.

LEERDOELEN

1. Wetenschappelijke inzichten over training, aangevuld met gerichte dieet-en levensstijl interventies, praktisch maken voor de klinische praktijk van de kinesitherapeut, bewegingswetenschapper, trainer of coach.

2. Uitwerken oefenschema en coaching plan met gerichte gepersonaliseerde aanpak voor de patiënt met focus op duurzame gedragsverandering.

3. Nadruk op het belang van multidisciplinaire of transdisciplinaire ondersteuning voor de juiste ondersteuning van de cliënt: netwerken creëren, doorverwijzingsstructuren, communicatie met artsen, etc.

DOELPUBLIEK

Kinesitherapeuten, bewegingswetenschappers, personal trainers, iedereen met een passie voor sport en training.

Opmerkingen

Onze cursussen gaan standaard door van 9u tot 17u, tenzij anders vermeld.

Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. Acrehab - DV.O103194 (onder voorbehoud)

Accreditatie aangevraagd bij Pro-Q-Kine

Cursusnummer:
IC_HBC23
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
21.04.2023
Lesgevers:
Len De Nys
Contactpersoon:
acrehab@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.